Кой би очаквал предстоящият римейк на “Logan’s Run” да привлече толкова талант? Сега вече проектът звучи наистина интересно и има шанс да се окаже качествен филм, което допреди няколко месеца ни се струваше абсолютно невъзможно – все пак след като оригиналът не е особено добър и sci-fi феновете въобще го помнят само заради някаква криворазбрана носталгия по „доброто старо време”, как е възможно римейкът да струва? Ето как: преди време ви съобщихме, че Карл Ринш ще бъде режисьор, а сега от „Heat vision” научаваме, че Алекс Гарланд ще е сценарист.

Тази нова информация е още по-вълнуваща, защото колкото и да ни харесва „The Gift”, досега не сме виждал пълнометражен филм на Ринш, а и като новак (макар и протеже на Ридли Скот) той не може да има кой знае какви претенции като си избира проектите. Докато Гарланд не само има тази възможност и следователно има някаква причина да е избрал „Logan’s Run”, но и зад гърба си има 2-3 сценария (и романа), които определено вдъхват доверие. „Плажът” не е един от тях, но другите 2 проекта, режисирани отново от Дани Бойл, са значително по-добри. „28 дни по-късно” е чудесен поклон към жанра, а „Проектът Sunshine” незнайно как, без да го усетим, стана една от любимите ни фантастики от последните години (ако сте от онези, които не харесват последния половин час, ние имаме теория по въпроса, но ще я оставим за някой друг път!). А ако искате да видите какво може да направи Гарланд без Бойл, гледайте трейлъра на „Never Let Me Go”, който, по всичко личи, ще е много добра драма.

Може би този път интелигентната и страховито актуална идея зад „Logan’s Run” ще бъде представена подобаващо. Филмът се очаква през 2012, така че е задължителен за всички, родени през 1982 г. Честито!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. много добра новина! Sunshine е супер филмче! Но кой ли ще е Логън? Хмммм…… Пак Килиън Мърфи?