Ясно е, че се вълнуваме всеки път, когато разберем, че някой любим актьор ще участват в предстоящ проект – затова са ни любими, защото искаме да ги гледаме. Понякога обаче добрия кастинг не е просто да наемеш най-известния или най-„готиния“ актьор. Добрият кастинг показва на публиката нещо допълнително, говори за героя и предава информация дори без да използва думи. Сега ще разкажем за предстоящ филм, за който подозираме, че разбираме много не просто от трейлъра, но именно от кастинга.

Става дума за Момичето на Милър (Miller’s Girl), който на повърхността изглежда сякаш се занимава с изключително познат сюжет – неуместна връзка между учител и младата му ученичка, едва-едва навлизаща в зрелостта. Такива сюжети не просто сме виждали преди, дори тази година един от най-дългоочакваните ни филми May December се занимава с подобна история.

Какво обаче е различното тук? Струва ни се, че е именно споменатия кастинг. В ролята на учителя е нает Мартин Фрийман, когото публиката асоциира основно с добряци – отговорни и чаровни мъже, които може да имат някаква тъмнина в себе си, но като цяло са изключително позитивни герои, т.е. ще ни е трудно да го видим просто като „хищник“, решил да се възползва от младо момиче, над което е в позиция на власт. Междувременно пък ученичката е изиграна от Джена Ортега, която не случайно беше избрана да одухотвори новата Уенсдей Адамс – в нея има усещане за самодостатъчност, самоувереност и дори мрак, които не са привични за типичната невинна девойка, от която някой ще се възползва.

Вижте трейлъра сега:

Историите за обсебване, отречени чувства и отмъщение така или иначе винаги са били чудесна почва за трилъри. Като се добави и нишката на забранения плод, на незнайните динамики във властовите отношения и изненадващите завои, които ни се струва, че Момичето на Милър иска да направи – да отива на едно място, докато през цялото време е загатвал друго, ни се струва, че филмът може да се окаже добро допълнение към жанра на еротичния трилър, който доста се поизгуби в последните години.  

Ето го и официалния синопсис:

Талантлива млада писателка се отправя на креативна одисея, когато нейният учител ѝ дава задание, което оплита и двамата в сложна мрежа. Докато границите се размиват и животите им се оплитат, професорът и протежето трябва да се изправят пред най-тъмните страни на своите същности, едновременно опитвайки се да опазят собствените си цели и нещата, на които държат най-много.

Момичето на Милър (Miller’s Girl) e написан и режисиран от Джейд Хали Бартлет, за която това е дебют. В ролите са Джена Ортега, Мартин Фрийман, Дагмара Доминчик, Башир Салахудин, Кристин Адамс и Гидиън Алдън.

Българската премиера на филма ще бъде на 26 януари. 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *