Заради разочароващия финал на Игра на тронове и силно натовареното с политика състояние на киното и стрийминга напоследък, бяхме доста скептични по отношение на реализираната от HBO предистория Домът на дракона (House of the Dragon). Първият сезон на сериала обаче успя да ни изненада изключително приятно, като демонстрира солидна драматургия, качествени образи (подкрепени с отлична актьорска игра) и събития, подчиняващи се на логични причинно-следствени връзки, напомнящи на най-силните години на Троновете.

По тази причина сме доста развълнувани за предстоящия втори сезон на Домът на дракона, чиято премиера се очаква през лятото на 2024 г., и с голям интерес подхождаме към първия тийзър трейлър, който беше представен вчера по време на панела на сериала на CCXP23 в Сао Пауло, Бразилия.

Мнозина ще умрат! Да, предният сезон завърши със смърт, която няма как да остане без последствия и както подсказва трейлъра, ще се води жестока война между роднини, а „няма по-кървава война, от тази между дракони“. Като цяло трейлъра ни харесва и нямаме причини да смятаме, че нивото на новия сезон ще отстъпва по нещо на предишния. Честно казано, нямаме търпение да идва лятото.    

Ако случайно не сте запознати с Домът на дракона (макар че не можем да си представим защо в такъв случай бихте гледали трейлър на втори сезон), припомняме, че поредицата е базирана на книгата Огън и кръв на Джордж Р. Р. Мартин, чието действие се развива 200 години преди събитията в Игра на тронове, и разказва историята на дома Таргариен.

В добавка ви предлагаме няколко снимки, а по-надолу ще откриете и информация за актьорския състав и два постера, акцентиращи върху предстоящата война – кръв за кръв, огън срещу огън.

Сред завръщащите се актьори във втори сезон на Домът на дракона са Мат Смит, Оливия Кук, Ема Д’Арси, Ив Бест, Стив Тусент, Фабиен Франкел, Юън Мичъл, Том Глин-Карни, Соноя Мизуно и Рис Ифанс. Сред останалите завръщащи се актьори са Хари Колет, Бетани Антония, Фийби Кембъл, Фия Сабан, Джеферсън Хол и Матю Нийдъм.

Сред новите попълнения са Клинтън Либърти в ролята на Адам от Хъл, Джейми Кенна в ролята на сър Алфред Брум, Киран Бю в ролята на Хю, Том Бенет в ролята на Улф, Том Тейлър в ролята на лорд Креган Старк и Винсънт Реган в ролята на сър Рикард Торн. По-рано обявеният нов актьорски състав за втори сезон включва и Абубакар Салим като Алин от Хъл, Гейл Ранкин като Алис Ривърс, Фреди Фокс като сер Гуейн Хайтауър и Саймън Ръсел Бийл като сер Саймън Стронг.

Съавтор и изпълнителен продуцент е Джордж Р. Р. Мартин; съавтор и изпълнителен продуцент е и Райън Кондал. Изпълнителни продуценти са Сара Хес, Алън Тейлър, Мелиса Бърнстейн, Кевин де ла Ной, Лони Перистър, Винс Джерардис. Оригиналният сериал на HBO е базиран на книгата на Джордж Р. Р. Мартин Огън и кръв.

Всички епизоди от първи сезон на Домът на дракона (House of the Dragon), както и всички сезони на Игра на тронове може да гледате по всяко време в HBO Max.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment