Остава малко време до дългоочакваната премиера на четвъртия сезон на Истински детектив (True Detective), който в този случай носи заглавието Тъмната страна (Night Country), защото се развива през дългите нощи във фиктивен град в Аляска. Множество са причините да се интересуваме от този нов сезон на хитовия сериал, но една от най-важните са създателите Иса Лопес и Бари Дженкинс, от които скоро прочетохме, че са искали да направят „тъмно огледало“ на първия сезон на сериала – „Където първи сезон беше потен и мъжки, Night Country е студен, тъмен и женски“.

Смятаме, че това е много добра идея за обръщане на посоката, едновременно следване на без съмнение най-добрия и най-обичан сезон до момента, но и нарочно търсене на неговата противоположност. Бари Дженкинс отново и отново ни е показвал невероятно лекия си допир, с който може да разкаже най-личните, сякаш тайни истории на героите си, а Иса Лопес е творец, който тепърва ще се издига в Холивуд, но вече има сериозна репутация в хорър средите. Смятаме, че комбинацията между двамата ще бъде повече от любопитна и новия трейлър, който ще можете да видите по-долу, доста добре илюстрира това.

Първо ще припомним, че Истински детектив: Тъмната страна разказва за осем учени, които изчезват безследно от изследователски център. Две детективки ще трябва да се научат да работят заедно и да си помагат да се изправят срещу собствените си тайни, за да успеят да разкрият тези, скрити под вековния лед.

Много се радваме, че този трейлър още повече набляга на отявлено хорър елементите, които са включени в тази история и на които обърнахме внимание още в предишния тийзър. Ще ни бъде интересно да видим дали просто са там за украса или за да придадат още една мистерия към разследването. И в двата случая обаче, най-важни ще са отношенията между двете следователки, a заедно с всички останали фенове на жанра, просто нямаме търпение отново да видим как Джоди Фостър разкрива престъпление – винаги е била една от най-добрите в това.

Истински детектив: Тъмната страна (True Detective: Night Country) е създаден от Бари Дженкинс (Moonlight, If Beale Street Could Talk) и Иса Лопес (Tigers Are Not Afraid), която ще режисира целия сезон. В главните роли са Джоди Фостър, Кали Райс, Кристофър Екълстън, Фиона Шоу, Фин Бенет, Джон Хоукс, Джоел Монтгард и др.

Сериалът ще дебютира в платформата Max на 14 януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *