Повече от година и половина не сме споменавали Laika във връзка с анимационен филм (последно сме коментирали „Кубо и пътят на самурая”), което е сериозен пропуск, но преди няколко дни беше разпространена информация, че следващият им проект „Missing Link” вече има премиерна дата – очаква се Annapurna Pictures да го пуснат на екран на 19 април 2019 година. Това е прекрасен повод да дадем малко повече разяснения за петия филм на студиото, в който ще се разказва за изследовател на митични същества, потеглил на път, за да открие легендарното „липсващо звено” в поредицата бозайници, от които е произлязъл човешкия род.

Laika избраха фестивала в Кан, за да обявят актьорския екип, който ще се присъедини към поредното им приключение (а ние и тази година не успяхме да отразим всичко, което ни заинтригува от програмата на най-авторитетния филмов форум в света…). Сред звездите, които ще дадат гласовете си на новите стоп-моушън герои, е Хю Джакман – той влиза в ролята на сър Лайънъл Фрост, главният изследовател, който иска да открие невижданото легендарно създание, познато като „липсващото звено” в еволюцията (или „The Missing Link”). Освен него в приключенското пътешествие се включват героите на Зак Галифанакис и Зоуи Салдана, режисирани от Крис Бътлър („ПараНорман”). В списъка с класни актьори фигурират още имената на Ема Томпсън, свръх-любимият ни Стивън Фрай, Тимъти Олифант, Мат Лукас („Alice In Wonderland”), Дейвид Уалиамс („Little Britain”), Амрита Ачария („Игра на тронове”) и Чинг Валдес-Аран („Nurse Jackie”).

Ето как изглежда един от тайнствените герои на новата приказка, а под снимката ще откриете и официалния синопсис на „Missing Link”.

laika-missning-link-first-image-20180703

Чаровният сър Лайнъл Фрост (с гласа на Хю Джакман) смята себе си за най-изтъкнатия изследовател на митове и чудовища в света. Проблемът е, че никой от обкръжението му – дребнави представители на висшето общество – не признават този факт. Последният шанс за приемането на сър Лайнъл в този специфичен кръг на елита е едно пътешествие – към северозападната част на американското тихоокеанско крайбрежие, за да докаже съществуването на едно легендарно създание, примитивния предшественик на Човека, Липсващото звено.

Господин Линк (Зак Галифанакис) е леко глуповат, но изненадващо умен в някои моменти и може да се превърне в самоотвержен звяр, повел сър Лайнъл към неговата мечта. Като последния представител на своя вид – застрашен от изчезване и самотен, той разчита на помощта на сър Лайнъл в тяхната особена околосветска одисея, за да открият приказната долина Шангри-Ла.

Заедно с Аделина Фортнайт (Зоуи Салдана) – независимата, находчива и изключително изобретателна любителка на приключения, която притежава единствената известна карта за тайната цел на групата, тримата поемат на път, който се превръща в наистина бурна авантюра. По пътя нашите безстрашни изследователи поемат сериозни рискове, натъкват се на подли злодеи, които се опитват да осуетят мисията им. Въпреки всичко, обезоръжаващият чар и добродушието на господин Линк побеждават в повечето случаи и осигуряват емоционалната, комедийна основа на този изпълнен със забавление семеен филм.

„Missing Link” обещава нова страхотна среща с магичните творци на Laika, а разказът обещава да бъде оригинален и магически – типично за стила на студиото. Винаги ще сваляме шапка доземи на Aardman и Laika поради факта, че са единствените останали студия, които поддържат традицията на любимата ни стоп-моушън анимация – и преоткриват нови територии на въображението, благодарение на неизтощимата енергия на своите художници. Ще трябва да сме търпеливи, създаването на поредното киноприключение ще отнеме известно време, но поне е сигурно, че ще се получи нещо страхотно и вдъхновяващо.

Активираме режим „в очакване” на новата магия – говори се, че ще е готова през пролетта на 2019. Да видим!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *