Брайън Хелгеланд в нашите очи е най-успешен като сценарист. Той спечели „Оскар“ за най-добър адаптиран сценарий за фантастичния Поверително от Ел Ей, след което си партнира с Клинт Истууд за Реката на тайните и с Тони Скот за Мъж под прицел и Ударът „Пелам 123“: Отвличане в метрото. Както и да го погледнем, той е Холивудски посредственик, но е имал успех, работейки със силни режисьори, предоставяйки солидна опора за визията им. Но като режисьор, той ни най-малко не ни вълнува. Отговорен за някои прилични, но забравими заглавия като Като рицарите и Разплата и някои пълни бози като 42 и Легенда, той сякаш е перфектен кандидат за стрийминг филм, който ще изхаби един звезден актьорски състав в името на безинтересна драма.

Именно това виждаме при новия му филм Finestkind, за който Paramount споделиха първи трейлър:

Актьорският състав тук е каквото може да се очаква – Бен Фостър и новобранецът Тоби Уолъс играят братя, които трябва да се грижат за лодката на баща си, изигран от Томи Лий Джоунс във втората му заспала дядовска роля в забравим стрийминг филм тази година (след The Burial). Джена Ортега, още носейки се по инерцията на хитовия Wednesday, изглежда сякаш ще бъде най-силният маркетинг коз на филма. Основният състав е талантлив, а в поддържащите роли има още любопитни имена, но изглежда сякаш Paramount просто са ги захвърлили в безинтересна драма, която да запълва място в платформата им.

Повече информация можете да научите от синопсиса на филма:

Finestkind разказва историята на двама братя (Фостър и Уолъс), израснали в различни светове, които се събират отново като възрастни през едно съдбовно лято. Залозите на тази история, развиваща се на фона на търговския риболов, придобиват есенциален характер, когато отчаяните обстоятелства принуждават братята да сключат сделка с жестока бостънска престъпна банда. Покрай това млада жена (Ортега) се оказва опасно заплетена по средата. Трябва да се правят жертви, а връзките между братя, приятели, любовници, баща (Джоунс) и неговия син са подложени на върховно изпитание.

Finestkind е написан и режисиран от Брайън Хелгеланд. В ролите участват Бен Фостър, Тоби Уолъс, Томи Лий Джоунс, Джена Ортега, Исмаел Круз Кордова, Аарън Станфорд, Скоти Товар и Тим Дейли. Тейлър Шеридън е продуцент на проекта и отпечатъците му се усещат значително.

Филмът дебютира на филмовия фестивал в Торонто миналия месец. Премиерата му е 15 декември по Paramount+.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *