Фестивалът във Венеция тази година изглежда принадлежеше на прекрасната Ванеса Кърби, тъй като и двата филма от програмата, в които тя поема главна, обраха огромни овации от критиката и вече се вкарват в „задължителните за гледане“ списъци на журналистите, които са имали възможността да ги видят. Първият е „Pieces of a Woman”, за който разказахме преди известно време и за който Кърби спечели наградата за най-добра женска роля, а сега представяме и другия филм, в който актрисата грее – „The World to Come”.

The World to Come” е описван като меланхолична и мрачно красива любовна история между две жени, които живеят във ферми в миниатюрни селища по краищата на американските земи през 1850 година. Ванеса Кърби и Катрин Уотърстън играят Тали и Абигейл – две омъжени жени, които се срещат и се влюбват една в друга, макар че по това време еднополовите връзки са не просто табу, а със сигурност ще значат смърт или прогонване, ако бъдат разкрити.

Филмът е режисиран от Мона Фастволд, която работи като сценаристка с Брейди Корбет и която също споменахме скоро, когато обсъждахме неговия следващ филм – „The Brutalist”. Фастволд досега е режисирала само един пълнометражен филм, „The Sleepwalker”, който е номиниран за голямата награда на журито на Сънданс. Сегашният й проект е адаптиран от едноименния кратък разказ, чийто автор Джим Шепърд написва сценария заедно с Рон Хенсън, авторът на романа „The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford”.

Вижте първата сцена, която е пусната като рекламен материал:

The World to Come” изглежда наистина нежен и прочувствен. Добрите думи от отзивите са на първо място за двете актриси в главните роли, което никак не ни учудва. Продължаваме жадно да следим всяка една изява на Ванеса Кърби, която досега не ни е разочаровала и продължава да ни изненадва с обхвата си и разнообразието на ролите, които си избира. Катрин Уотърстън започна с някои по-противоречиви избори като „Пришълецът: Завет“ и „Фантастични животни и къде да ги намерим“. Въпреки това тя има доста интригуващо присъствие, сякаш крие много дълбочина под повърхността си, така че със сигурност ще бъде интересно да я гледаме в нещо такова – по-умислено и чувствено, отколкото изпълнено с ефекти и експлозии.

Двете дами освен това ще са подкрепени от Кристофър Абът и Кейси Афлек в ролите на съпрузите, така че със сигурност и от второстепенните персонажи ще видим стабилна актьорска игра.

Ето го синопсиса:

През пролетта на 1850 г. Абигейл живее в северната част на щата Ню Йорк във ферма със съпруга си Дайър. Абигейл обмисля предстоящата година, пишейки в дневника си, а публиката става свидетел на контраста между стоическото и държание и разпадащите й се сложни емоции. Тогава пристига Тали – емоционално честна и спиращо дъха красива и наема съседна ферма със съпруга си Фини. Двете започват приятелство, което запълва дупка в животите им, която не са знаели, че зее. Оттам проследяваме прогреса на интимността и страстната отдаденост, която двете жени изпитват една към друга, докато съпрузите им наблюдават нарастващата сила на връзката между двете.

The World to Come” официално дебютира на фестивала във Венеция на 6 септември. Оттук насетне ще наблюдаваме кой ще го купи за световно разпространение и кога ще го покаже по екраните.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *