Скарлет

Преди три месеца научихме, че DreamWorks са предложили на Скарлет Йохансон главната роля в подготвяния от Рупър Сандърс, предстоящ игрален римейк на класиката на Мамору Оши „Ghost in the Shell”.

Тогава бяхме скептични по отношение на участието на мис Йохансон, тъй като предложението ни се струваше несериозно и „вдъхновено” единствено от финансовия успех на „Люси” и бяхме сигурни, че тя ще откаже. Явно обаче сме грешали, защото според Variety, след дълго обмисляне тя се е съгласила с условията и официално е потвърдила участието си.

Тогава споделихме, че въпреки любовта ни към Скарлет и убеждението ни, че е чудесна актриса и може да се справи с голямо разнообразие от роли, ни се струва, че тя не е подходящ избор за ролята на киборга майор Мотоко Кусанаги – такава, каквато е във филма на Оши и оригиналната манга на Широ Масамуне.

Все още сме на същото мнение, но нейното участие ни притеснява далеч по-малко от самия римейк. „Ghost in the Shell” е абсолютна класика и няма никаква нужда от игрална версия, още по-малко пък американска и направена от занаятчия като Рупър Сандърс („Снежанка и ловецът”). Ама какъв смисъл има да опяваме – все едно някой ще ни чуе.

Надяваме се проектът да се разпадне напълно – виждали сме да се случват подобни неща стотици пъти, защо да не стане и сега, но ако в крайна сметка стигне до екран, ще стискаме палци поне Скарлет да е на висота. Другото е ясно, че няма да става…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *