Почти винаги шегичките за „силните и независими жени“ в киното са насочени към онези случи, при които студията просто са заменили някой мъж с жена, без да обмислят как героя би се променил в такъв момент. Всички можем лесно да се сетим за филми, в които жената е сложена там просто, за да „са доволни“ някои хора, вместо с реална идея за история на героиня, която е попаднала в съответната ситуация. Жените обаче винаги са искали да се измъкнат от вредния и обиден стереотип на девойката с нужда от помощ или казано на английски – damsel.

Напоследък обаче тази дума се използва иронично, именно за да покаже обратните истории. Сега ще споделим трейлър за новия филм на Мили Боби Браун, която продължава успешната си колаборация с Netflix и този път отново е привлякла много интересен актьорски състав да се присъедини към нея. Новият филм на Браун се нарича Damsel и разказва историята на принцеса, която се жени по сметка за семейство от съседното кралство, а впоследствие разбира, че просто е доведена там като жертвоприношение за побеснял дракон.

Вижте тийзър-трейлъра сега:

Клишетата и познатите до болка кадри, като например отрязването на косата, за да придобие девойката статут на екшън герой, са много и добре разпознаваеми. Оценяваме обаче дизайна на продукцията, както и най-вече, че историята ще се върти около принцеса, която трябва да се научи как да се спасява, а не започва като вече готова машина за убиване, както тази в доста подобния The Princess. Освен това истината е, че бяхме доста скептични за Енола Холмс, а се оказа, че и двата филма бяха страшно чаровни и приятни за гледане, така че стискаме палци на Мили Боби Браун за още един подобен успех.

Damsel е режисиран от Хуан Карлос Фреснадийо (Интакто, 28 седмици по-късно, Intruders) по сценарий на Дан Мазо (Гневът на титаните, Бързи и яростни 10). В главните роли са Мили Боби Браун, Робин Райт, Анджела Басет, Рей Уинстоун, Шохре Агдашлу, Ник Робинсън, Брук Картър и др.

Филмът ще излезе в Netflix през 2024г, но конкретна дата за момента не е обявена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Те заради те такива филми изгледах всичко от 60-те, 70-те и 80-те години по 3 пъти и сега се чудя кво да гледам. Освен да хвана тези от 50-те и да си пускам Чаплин, Лоурел и Харди, Бъстър и братята Маркс и да приключвам темата…..