Ръсел Кроу е истинска легенда, но в същото време не отричаме, че е доста спорна фигура в киното. Дори и обаче да не става дума за това как се държи с журналисти (пък и май с повечето хора), неговите актьорски способности хем са неоспорими, хем понякога се забатачват в най-безумните възможни филми, какъвто по всичко личи е и предстоящият.

Новият филм на Кроу се нарича The Pope’s Exorcist и всъщност най-тъжното е, че е направен по обещаваща история. Истинският свещеник Габриеле Аморт, в който Кроу се превъплъщава, е бил официалният екзорсист на Ватикана и е твърдял, че през кариерата си е направил над десет хиляди екзорсизма. Още по-интересното обаче е, че всъщност огромната част от случаите, в които е бил повикан уж да гони демони, всъщност е насочвал „обладаните“ към доктори и психиатри.

Представяме си, че един сериозен филм можеше да наблегне точно над този аспект на историята – на свещеник, който обаче не е догматик и разбира, че повечето хора имат нужда от физическа или ментална грижа, а не от екзорсизъм. Представяме си също така, че един добър хорър филм, разбира се вдъхновен от класическия The Exorcist, може да бъде истински страшен.

Защо не мислим, че The Pope’s Exorcist ще да успее да влезе в която и да е от тези хипотетични ситуации? Вижте трейлъра:

Няма какво да коментираме ужасяващо фалшивия италиански акцент на Кроу. Не разбираме обаче как е възможно един такъв трейлър да не успее да използва никой от познатите инструменти на жанра и да вдъхне дори минимален страх или поне елементарно стряскане. Вместо това ни се показва най-генерично изглеждащото обладано детенце, най-смехотворните ефекти и най-елементарен символизъм, примесен със странен тип-Индиана Джунс второстепенен сюжет с издирване на тайните на Ватикана из катакомбите на града.

Страхотният Франко Неро принципно бихме го гледали като Папата, за съжаление едва ли този филм ще му предостави възможност за такава изява, на каквато знаем, че е способен.

The Pope’s Exorcist е режисиран от Джулиъс Ейвъри (Son of a Gun, Overlord) по сценарий на Майкъл Петрони (The Book Thief) и Еван Спилиотопулос (Beauty and the Beast). В главните роли са Ръсел Кроу, Франко Неро, Данеил Зовато, Алекс Есо и Ралф Инесон като гласа на демона.

Премиерата е насрочена за 14 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment