Минаха почти 4 години, откакто Гай Ричи изкара Джентълмените – дългоочакваното му завръщане към оригиналните оплетени криминални истории. И въпреки смесените отзиви към филма, явно интересът е бил достатъчно висок, че след това Ричи да реши, че ще прави и сериал, поставен в същата вселена, но с други герои. Години по-късно получаваме първите кадри.

Историята, която този път ще проследим, е тази на Еди Хорниман – бивш военен, който е син на английски аристократ. Когато баща му, с когото са имали сложни отношения, умира, Еди наследява имението му. Скоро обаче той разбира, че това не е просто голяма къща, а част от необятна марихуанена империя, някога принадлежала на легендарния Пики Пиърсън. Еди започва с идеята, че ще откъсне наследството си от криминалния свят, за целта обаче решава да победи гангстерите в собствената им игра, но колкото по-дълбоко навлиза в нея, тя толкова повече му допада.

Главният герой звучи точно като типичен персонаж на Гай Ричи – някой, който не се занимава с криминална дейност, защото „е престъпник“, а защото вижда нуждата от това, но в един момент става ясно, че има и елемент на удоволствие. В главната роля на Еди ще видим Тео Джеймс, когото не смятаме за брилянтен актьор, но често във филмите на Ричи не е толкова важно колко можеш да играеш, отколкото колко се вписваш в атмосферата. Абсолютен пример за това – Вини Джоунс, който се завръща за първата си колаборация с Ричи от Гепи насам. Останалите главни роли са поети от Кая Скоделарио, любимият ни Джанкарло Еспозито и Даниел Ингс.

От първите кадри, които можете да видите по-долу, със сигурност се вижда, че стила от оригиналния филм е запазен – костюмите особено бяха истинско удоволствие за гледане там, убедени сме, че ще бъдат и тук.

Нужда от този сериал няма, така е. Но в крайна сметка не от много сериали „има нужда“. Гай Ричи е решил, че иска да се отдаде на този свят поне още веднъж, а това пак е по-добре, отколкото някои от последните му непоносими филми като Операция Форчън и Човек на гнева. Не можем да не се интересуваме от неговото творчество поне отчасти, така че стискаме палци това да е от заниманията му, които си заслужават неговото (и най-вече нашето) време.

Джентълмените (The Gentlemen) е сериал, написан и създаден от Гай Ричи и Матю Рийд (Peaky Blinders), като Ричи и режисира първите два от общо осем епизода. В ролите са Тео Джеймс, Кая Скоделарио, Джанкарло Еспозито, Вини Джоунс, Даниел Ингс, Джоули Ричардсън, Дар Салим, Питър Серафинович и др.

Сериалът ще бъде пуснат в Netflix през 2024.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *