Legend of the Fist: The Return of Chen Zhen

А ние си мислехме, че Спайдър-мен излиза другата година… След като гледате трейлъра ще разберете, че объркването ни оправдано, но всъщност става дума за „Legend of the Fist: The Return of Chen Zhen”. Режисьор е Андрю Лау (има предостатъчно заглавия зад гърба си; ние сме фенове на „Infernal Affairs”), а в главната роля на героя Чен Жен е големият Дони Йен, който вече го е играл в сериала от 1995. Трейлърът определено грабва и въпреки няколкото не дотам добри ревюта, които се мотаят из нета, филмът ще се гледа. Особено ни харесва как започва в стил „Спасяването на редник Уонг през Първата световна” и после… По-добре вижте сами. И обърнете внимание на лъскавите клубове, наконтените гангстери, Шу Ки, ритниците, удара в гърлото и последвалото падане на стълбите.

Въпреки че заглавието е „Завръщането на Чен Жен”, едва ли ще имате проблеми, ако не сте запознати с героя – това си е нова история и доколкото разбираме, за разлика от повечето превъплъщения на Чен Жен този път няма да търсим отговорните за смъртта на учителя му. Но едно не се е променило още от времето на Брус Лий и „Fist of Fury” – японците са лошите и нищо чудно.

Ето и официалния синопсис: „Седем години след оповестената смърт на Чен Жен (застрелян след като е открил виновните за смъртта на учителя му в окупирания от японците Шанхай) героят се завръща и се сприятелява с местен мафиот. Въпреки че продължава да се бори с престъпността, Чен Жен всъщност разследва мафиотите, които са сключили съюз с японците и подготвят важен списък с мишени.

Честно казано, според нас най-важното е, че Дони Йен се завръща към ролята – дори и да предпочитате Брус Лий или Джет Ли („Fist of Legend”), представете си да бяха изнамерили някоя нова „martial arts” надежда. Радваме се, че залагат на сигурното.

Шу Ки

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. не знам защо излиза чак сега в мрежата е с хубаво качество от преди нова година . и повярваите ми филма е много добър.лично мое мноние