Какъв е шансът да се открият взаимно двама изключително ексцентрични хора от света на киното и да работят заедно?! Отговорът е „сериозен“, ако съдим по филма на Ейбъл Ферара Padre Pio. Той съвсем не е нов – премиерата му беше във Венеция през септември, но наскоро бе представен трейлър, който се завъртя в онлайн пространството.

Имаме привилегията да познаваме лично Ферара – беше гост на София Филм Фест преди няколко години и нямахме търпение да чуем разказите му в двата майсторски класа, а филмите му винаги са били предизвикателство за публиката. Той е експлозивен, емоционален и тотално непредвидим – определения, които могат да бъдат отнесени и към лудия Шая Лебоф, който през годините е получавал много сериозни обвинения за тотално неконтролируемото си поведение и за сексуален тормоз. След съдебно решение вследствие отношението към бившата му приятелка, на Лебоф е наредено да посещава терапевт с цел контролиране на гневните му изблици. В един момент през 2022 година той признава, че толкова се е срамувал от себе си, че е стигнал до мисълта за самоубийство, но по чудодеен начин се е спасил – благодарение на Бог и вярата в него.

Ето до какво води неговата среща с Ейбъл Ферара – актьорът открива просветление и нови хоризонти!

Франческо Форджионе, известен като отец Пио или свети Пио от Пиетрелчина е монах от францисканския орден на капуцините, мистик и носител на стигма, признат за светец от католическата църква през 2002 година от папа Йоан Павел II. Последователите на отеца твърдят, че той притежава свръхестествени способности – чудодейно лекува болести, комуникира с ангелите, влиза в битки със Сатаната и демони, може да разчита мислите на хората. Във фокуса на филма на Ферара попада период от живота на отеца непосредствено след Първата световна война, когато той се опитва да бъде от полза на обикновените хора в градчето Сан Джовани Ротондо.

За да се подготви за тази роля, Шая Лебоф живее известно време във францискански манастир. Постепенно става ясно, че именно опитът да влезе в образа на своя герой става повратен момент в живота на актьора и духовното му пътешествие не само спасява него самия, но и стремглаво сгромолясващата му се професионална кариера.

Във филма на Ферара участват още Кристина Чириак, Марко Леонарди, Ейжа Ардженто, Винченцо Креа, Лука Лионело, Брандо Пасито, Стела Мастрантонио и Салваторе Руоко. Съсценарист на Ейбъл Ферара е Маурицио Браучи.

Разпространението на Padre Pio на голям екран и в онлайн пространството в Щатите стартира вчера, 2 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *