През този месец – даже какъв ти месец, направо през изминалата седмица, видяхме трейлърите на де що има фантастични или фентъзи ориентирани блокбастъри, които ще дебютират догодина, и сега изглежда повече от очевидно, че нямаше как да минем и без „Pacific Rim”.

Фантастичният проект на Гийермо дел Торо изправя един срещу друг няколко „huge motherfuckin’ robots” и „finest fucking monsters ever committed to screen” (знаете как е, щом някой го е казал преди нас, при това толкова добре, няма нужда да се пънем да измисляме „топлата вода”, а просто ще си го ползваме) и ако може да се съди по първия трейлър, ни очаква нещо голямо.

В интерес на истината първата ни реакция не беше каквато си я представяхме, но след петото-шестото гледане вече сме доста ентусиазирани. Част от ефектите имат нужда от доизкусуряване (а такова ще има, защото все още са на доста ранен етап и тепърва ще се работят), но доста от нещата изглеждат чудно. Чудовищата например са номер едно.

Дали обаче го има момента с това, че „гигантски роботи срещу гигантски чудовища” е концепция, която звучи доста по-добре на хартия или пък във въображението на гийкове като нас, отколкото на екран? Ами, предполагаме, че има нещо такова, но на този етап това не ни притеснява особено. Знаем, че за да се получи качествен филм ни трябва нещо повече от „железен млат и кървав топор”, но смятаме, че Дел Торо може да ни го предложи.

Ще ни се да изкоментираме още няколко неща, но смятаме да изчакаме по-пълен трейлър, който разкрива повече елементи, както от визията, така и от историята. И преди някой да попита, не, въпреки че сме играли „Portal”, не хванахме „закачката” с GLaDOS преди да прочетем за нея.

И последно, една тотално нерелевантна мисъл. На някой друг да му се струва, че заглавието „Pacific Rim” се е утепАло за порнофилм?

Вижте и най-новия постер, както и официалния синопсис.

Pacific Rim - плакат

След като легиони чудовищни създания, наречени Кайджу, започват да изплуват от морето, на Земята се отприщва дългогодишна война, която отнема живота на милиони и заплашва да изчерпи всички ресурси на планетата. За да се пребори с безмилостните чудовища, човечеството разработва огромни роботи, наречени „Jaegers”, управлявани едновременно от двама пилоти, чиито умове са свързани. Но дори и роботите се оказват недостоен противник за неуморимите Кайджу и последният шанс на човечеството е остарял и захвърлен „Jaeger”, управляван от бивш пилот и новата му партньорка, която няма никакъв опит.

Pacific Rim” е режисиран от Гийермо дел Торо, а в главните роли ще видим Идрис Елба, Чарли Хънам, Ринко Кикучи, Чарли Дей, Клифтън Колинс-син и Рон Пърлман.

Премиерата е 12 юли 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 Comments

  1. Изглежда супер бе! Откога чакам такъв бесен филм, не е истина. 🙂 Гийермо е ултимативен пич, а и сюжетът е толкова нагло безумен, че чак ти става надървящо, като се сетиш на какво са способни алчните продуценти, за да ударят чекии на милионите гийкове по света – в случая са способни да изхарчат милиони, за да гледаме гигантски роботи с/у гигантски чудовища. 😀 Адският култ просто.

  2. Време беше, Холивуд да се захване и с този жанр…и да го прецака. Поне няма да ме гледат като полезно изкопаемо, като кажа на някой, че се кефя на гигански роботи, както беше с трансформърс едно време. Дизайна на роботите е бахти дървото, на фона на Evangelion, Muv Luv, Linebarrels и каквото и да е друго от Japan. Поредното доказателство, че арт директорите в холивуд са лузъри, които още си пазят плакати на спайдър мен вкъщи…

  3. Истина е:

    One of the robot’s AI programs has a very familiar voice, as del Toro has persuaded Valve to lend him GlaDOS for just a short while.

  4. Чудовища , роботи, масови разрушения, какво повече му трябва на човек? 🙂

    And, who or what the fuck is GlaDOS?

  5. GLaDOS е шизофренния компютър от игрите Portal и е един от най-култовите злодеи изобщо.

    http://www.youtube.com/watch?v=GaJ3OAchNf4

    Тези дни компютърен герои може да събере повече хора в киното от Робърт ДеНиро. А и като гледам и wiki статията му е по-голяма.

  6. На въпроса за заглавието – странно, но и аз това си помислих 😀

    Инак роботите ще ги гледам само и единствено защото са режисирани от Дел Торо. По никоя друга причина.

  7. Всичко e wow, ама дано си прав за ефектите, че са една идея спънати. И всичко ще се развива през нощта:)

  8. Гадини като в Godzilla + Mech-ове като във Волтрон + визуални глезотии като в Трансформърс….
    Е пък що пък не, голям пуканков гъдел за отмора. Не се и надявам на повече, де, ако успеят да го направят на нивото на Трансформърите ще е съвсем достатъчно.