Чудно завръщане в епохата на Викторианска Англия са подготвили Hulu и вероятно няма по-подходящ автор за това от легендарния Чарлз Дикенс. Последната интерпретация на премеждията на неговия световноизвестен млад герой Оливър Туист, която е останала като спомен в киноманските ни глави, е на ВВС от преди 15-тина години, с участието на Томас Харди.

Сега е дошло време за акцент върху друг интересен персонаж на Дикенс – Джак Доукинс, по-известен като Хитреца. Макар да е решил да започне нов живот в Австралия, миналото продължава да го преследва…

Обещанието за приключения изглежда толкова… автентично! Това е една от любимите ни особености на амбициозните планове, с които се захващат стрийминг-компаниите – когато си поставят за цел да създадат впечатляваща интерпретация на реалност от миналото (или от бъдещето), художниците на продукциите се превръщат във визуални магьосници. Ето какво гласи официалният синопсис на поредицата The Artful Dodger:

В центъра на историята е прочутия „принц на крадците“, създаден от Чарлз Дикенс – Джак Доукинс или Хитреца, чиито крадливи бързи пръстенца вече служат на умели хирургически ръце. Действието се развива в колонията на пристанището „Победа“, Австралия в средата на XIX век, когато сянка от миналото на Хитреца се появява отново, за да го примами обратно в престъпния свят. Още по-сериозна заплаха за сърцето на Хитреца се оказва лейди Бел, дъщерята на губернатора, която твърдо е решила да стане първата жена-хирург в колонията…

Това е една бурна история за откриване на нови пътища, предателства, изкупление и любовни тръпки с интересен обрат.

Истинско удоволствие е да открием, че главната роля в поредицата е поверена на момче, чието развитие следим в продължение на две десетилетия. Томас Броуди-Сангстър всъщност вече е 33 годишен, а във филмографията му присъстват 57 заглавия. Напомняме, че той очарова целия свят като малкия Сам, посветил се на барабаните, за да завоюва сърцето на своето момиче в легендарния коледен филм Наистина любов, партнираше изкусно на Ема Томпсън в Нани МакФий, на Дейвид Тенант в епизод от Doctor Who, участваше в Игра на тронове, в поредицата Лабиринтът, както и в The Queen’s Gambit. Великолепният хамелеон Дейвид Тюлис е в ролята на прочутия Фагин, който се появява изневиделица отново в живота на Хитреца, а като младата лейди Бел Фокс ще видим чаровната Мая Мичъл.

В актьорския екип са още Деймън Хериман, Миранда Тапсел, Сузи Портър, Деймиън Гарви, Ким Гиндъл, Вивиен Авосога, Тим Минчин и новозеландецът Албърт Латайлакепа. Създатели на поредицата са Джеймс МакНамара, Дейвид Меър и Дейвид Тейлър. Рос Алсъп е продуцент, Джефри Уокър е режисьор и изпълнителен продуцент; Андрю Найт е също в екипа на изпълнителните продуценти и съсценарист на осемте епизода.

Премиерата на The Artful Dodger по Hulu е предвидена за 29 ноември 2023 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *