Киното и литературата познават множество иконични детективи, създадени от един автор, а после популяризирани и възпроизведени отново и отново за новите поколения. Някои от най-популярните и известни актьори поемат ролите на различни детективи в различни моменти от живота им. Шерлок Холмс, Еркюл Поаро, дори Батман – разрешаването на мистерии никога не омръзва нито на публиката, нито на актьорите. 

Следващият, който ще поеме ролята на иконичен детектив, ще бъде Клайв Оуен, който ще се подвизава като Сам Спейд. Спейд, разбира се, е оригинално създание на Дашиъл Хамет и се появява за пръв път през 1930 г. в романа му Малтийският сокол. Хъмфри Богарт е най-близко асоцииран с ролята и дълги години всъщност неговото лице е това, което си представяме за Сам Спейд, но той не е единственият, влизал в обувките на героя и си представяме, че няма да имаме никакъв проблем с това да видим Оуен в този образ. 

Новата инкарнация на Спейд ще бъде в продукция на AMC, озаглавена Monsier Spade. Титулярният герой се наслаждава на пенсионирането си в южна Франция през 1963 г., където животът му е тих и спокоен, за разлика от дните му като частен детектив в Сан Франциско. За съжаление, завръщането на стар негов враг променя всичко. Шест обичани монахини са убити в близкия манастир, а Спейд научава, че убийствата вероятно са свързани с мистериозно дете, за което се вярва, че притежава голяма сила. 

Вижте трейлъра сега: 

Оценяваме много, че класическият ноар, който се свързва именно със стилистиката на Щатите от 20-те и 30-те, тук е използван много добре и с внимание към изминалото време – абсолютно можем да повярваме, че това е един човек, който е живял в онзи период и е повлиян от него, но в същото време годините вече са други.

Както сме споменавали преди, Monsieur Spade е създаден от Скот Франк, когото добре познаваме от работата му по Извън контрол, Специален доклад и Логан: Върколакът, в колаборация с Том Фонтана, създателят на Оз. В главните роли на Клайв Оуен партнират Алфре Уудард и Дийн Уинтърс. Останалата част от каста включва Кара Бузъм, Дени Меноше, Матя Биърд, Станли Уебър и др.

Първият от шестте епизода ще се появи в платформата AMC+ на 14 януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *