Зарадвахме се, когато научихме, че Сам Мендес изоставя шпионските екшъни за прочутия Джеймс Бонд в полза на малък, психологическо-еротичен трилър. „The Voyeur’s Motel” звучеше като перфектния за него проект, първа стъпка към завръщането му във форма. Филмът щеше да е адаптация по книгата на Гей Талес, която разказва истинската история на Джералд Фуус – мъж, който купува мотел с цел да шпионира гостите си, които правят секс. Фуус е воайорствал в продължение на десетилетия, без да бъде хванат.

За съжаление вчера от Deadline съобщиха, че DreamWorks са спрели проекта, след като разбрали, че от няколко години се работи по документален филм по темата. Ето какво сподели самият Мендес:

„Никой не ни каза [за документалния филм]. Никой не е казал на DreamWorks, никой не ми каза на мен. Това е продължавало през цялото време. Работили са по филма поне година преди публикацията на книгата, което е една от причините да бъде толкова добър. Но никой не дойде да ни каже, това е цялата драма, което очевидно е доста разочароващо. Трудно ми е да говоря, без да издам твърде много, но има неща, които само един документален филм може да постигне. Интервюиращите задават въпроса: Кой е воайорът? Джералд Фуус, който е купил хотела, или Гей Талес, който, по някакъв начин, също върви по острието на моралния бръснач, като пише за цялото нещо? Кой е човекът, който пробутва фантазията? Някой, който я създава, като разказва само на един човек, или някой, който я публикува, за да се прочете и дискутира от хиляди други?

la-1467991296-snap-phot222

Жалко наистина, искаше ни се да видим този филм, но поне сега ни очаква убийствено добър документален филм, който да очакваме с нетърпение. Надяваме се Мендес бързо да намери следващия си проект, защото е един от любимите ни режисьори и не искаме да гледаме как потенциалът му отива на вятъра (като найлонова торбичка).

Оставяме ви с официалния синопсис на книгата, която все още не е издадена у нас (обстойно ревю тук):

На 7 януари 1980 г., докато завършва работата по книгата си „Thy Neighbor’s Wife”,  Гей Талес получава анонимно писмо от Колорадо. „След като чух за дългоочакваното ви проучване върху сексуалния живот в Америка, чувствам, че разполагам с важна информация, която би допринесла за съдържанието на тази или бъдеща книга”. Талес отпътува за Колорадо, където проверява достоверността на скандалната информация. През следващите 35 години мъжът продължавал да изпраща на Талес нови детайли, но настоява за анонимност, което проваля всякакъв шанс историята да се отпечата. Чак сега, след почти четири десетилетия, мъжът е готов да сподели историята си публично.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *