Wreck-It Ralph 2

С всяка следваща стъпка в каквато и да е посока Walt Disney продължават „директивата” и познатата студийна политика – „направи ли приличен боксофис – готвим продължение”. Аксиомата важи за всякакви проекти и имаме скорошно доказателство – „Разбивачът Ралф” („Wreck-It Ralph”) ще си има втора част. В  Breaking News Facebook Live broadcast се е появил Джон К. Райли, с чиито глас говори Ралф, за да обяви премиерата на „Wreck-It Ralph 2” – 9 март 2018. Освен това участие е взел и един от авторите на „Разбивачът Ралф” и „ЗоотрополисФил Джонсън, който ще дебютира в режисурата, а заедно с Рич Мур ще действат по бъдещото продължение. На събитието беше представена и първият официален кадър от него.

Втора част на „Разбивачът Ралф”

По идеята за „Wreck-It Ralph 2” е започнало да се мисли непосредствено след финала на работата по първата част. Същият дует е бил ангажиран скорострелно да „спаси” „Зоотрополис”, но вече отдавна „бродира” отново в коловозите на личните аркадни проекти. Съвсем под сурдинка Райли е споделил, че „Ралф напуска аркадата и разбива мрежата.” Потвърдено е, че Сара Силвърман връща отново гласа си на девойката Ванилъпи, а „нетът е прекрасно място, където могат да бъдат изпратени двамата герои – мащабите са внушителни, а възможностите за комедийни ситуации са безкрайни”. Според Рич Мур „приятелството на Ралф и Венелъпи ще бъде подложено на изпитание, щом като стигнат до Интернета”, а още през 2012 режисьорът споделя, че иска „да проучи и използва домашните онлайн-игри”.

Забавно е също, че през 2013 година Мур и Райли са коментирали идеята за това, че може да има и други Ралф-ове – какво би станало, ако друга подобна аркадна игра „оживее”, и дали другите Ралф-ове не са по-съвременни? Какво би станало, ако Ралф се сблъска лице в лице с другите свои „образи”? Ето с такива идеи се развива света на „разбивача”, като дори е имало разговор за включване на елементи от TRON или пък иконични образи като Марио – никой не би искал да го губи само като камео, като може да му се измисли по-съществено присъствие в историята…

 „Разбивачът Ралф”

Събирайки частица по частица информацията става ясно, че действието ще се развива в наши дни, шест години след събитията от първия филм. За момента заглавието „Super Wreck It Ralph” е с най-големи шансове да просъществува (намигване към Super Mario?). Но ако темата и действието се концентрират върху интернет, а не върху аркадните игри, може би това заглавие няма да е толкова перфектно, колкото изглежда. С нетърпение ще почакаме още има-няма две години, за да оценим по достойнство резултата.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *