Първият филм на холандската актриса, превърнала се в режисьорка, Халина Рейн Bodies Bodies Bodies се оказа голям успех за A24 от всяка гледна точка – той спечели 14 млн. долара в боксофиса и се понрави на доста критици, макар отзивите на част от тях да бяха сравнително двусмислени отзиви. С други думи, филмът се хареса на повече хора, отколкото очаквахме и сега напълно неизненадващо A24 обявяват следващата си колаборация с Рейн.

Новият проект на холандката ще се нарича Babygirl, обявен е като еротичен трилър и ще разказва за жена около 40-годишна възраст, която започва сексуална връзка с 21-годишен стажант. Страшно ще ни бъде интересно дали този път Рейн ще иска да направи „праволинеен“ жанров филм или отново ще използва по-скоро иронично тропите на жанра, за да направи някакъв социален коментар. Общо взето и двата варианта да има шанс да сработят и ще ни бъде много любопитно да разберем дали това ще е по-скоро „истински“ еротичен трилър или по-скоро модернизация на жанра, какъвто беше Bodies Bodies Bodies като слашър. Този път Рейн ще напише и сценария на филма, така че явно това ще бъде изцяло нейната визия.

Още по-интересно става, когато обръщаме поглед към актьорския състав. В дебютния филм на Рейн кастът беше впечатляващ, но като цяло включваше основно изгравящи звезди, все още в самото начало на кариерите си. Тук главната роля ще бъде поета не от друг, а от Никол Кидман – актриса, която не просто носи целия си престиж и опит към проекта, но и сме сигурни, че не би се съгласила да участва в каквото и да било. Към нея се присъединява Харис Дикинсън, подозираме в ролята на младия любовник, което също ни радва, момчето беше страхотно в Идиотския триъгълник и въобще почти навсякъде, където го засичаме. Другите роли са поети от Антонио Бандерас, който винаги е удоволствие за гледане, Жан Рено – друго иконично присъствие, както и Софи Уайлд, която изгря с ролята си в Talk To Me – друг изненадващ хорър хит на A24.

Всички елементи от този проект ни звучат страшно любопитно и съблазнително. Определено стискаме палци на Халина Рейн като свеж нов глас в киното, който явно изглежда, че има интересни и привлекателни идеи и се радва на доверието от вече доказано студио като A24. Със сигурност ще следим развитието на Babygirl с интерес и ще отбелязваме всичко по-интересно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *