Екшън-героите, които искат да се отърват от миналото си, са често срещано явление в киното. Всеки може да „надуши“ потенциал в поредица от приключенски книжки и да реши, че ще предизвика „верижна реакция“, съпроводена със значителен финансов приход. Нещо такова замисля режисьорът Дейвид Ейър (Улични крале, Ярост, Отряд самоубийци), който си е харесал нов герой – Левон Кейд, чиито премеждия описва създателят му Чък Диксън. Според Deadline Ейър работи по бъдещия си филм Levon’s Trade, като се очаква звездата в него да бъде Джейсън Стейтъм.

Длъжни сме да предупредим, че следващото изречение съдържа в себе си потенциал да предизвика издайнически-подигравателни усмивки, но все пак то ще бъде написано – в името на пълната информация за проекта до момента. За сценарист на Levon’s Trade се готви Силвестър Сталоун, който е достатъчно обръгнал в екшън-жанра и е автор на сценария на доста от филмите си (включително и Роки, за който има и номинация за „Оскар“). Сюжетът се фокусира върху Левон Кейд, който иска да си отгледа щерката тихо и мирно, обаче притежава специален набор умения, чудесно развити през годините с участия в различни секретни мисии – шпионаж, тероризъм и какво ли още не. Но когато дъщерята на строителния инженер, който се грижи за новата му къща, ненадейно е отвлечена, Кейд се принуждава да влезе отново в режим „действие“ и да намери начин да спаси момичето.

Трите имена – Дейвид Ейър, Силвестър Сталоун и Джейсън Стейтъм може би ще се окажат достатъчна „примамка“ за Американския филмов пазар (AFM), където проектът в момента си търси продуцентско студио и разпространители. Освен това, ако Levon’s Trade се превърне в хит и ако Стейтъм е на разположение за следващи приключения на героя, тази книжна поредица може да се окаже малка „златна мина“. Ейър и съратниците му в тази нелека битка се надяват да стартират снимачния процес през март 2024 – да видим дали ще успеят!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *