Още една (старичка) новина за втора част/продължение се задава на хоризонта – на Джейсън Стейтъм много му се иска да се завърне към британските корени и се е сдобил (заедно с партньора си по продуциране Стив Часман) с правата върху екранизацията на романа на Дж.Дж.Конъли „Viva La Madness”, продължение на „Layer Cake”, превърнат през 2004 в криминален трилър от Матю Вон. Стейтъм очевидно няма да се притесни да „присвои” главния герой, който е познат на зрителите от първата история и тогава беше изигран от Даниъл Крейг.

Самият автор на романа ще отговаря за сценария, а действието се пренася в света на „интернационалните” престъпления – транс-атлантически нарко-сделки, пране на пари и високотехнологични електронни измами. Във „Viva La Madness” диалогът ще бъде поразително остър,  ще има внезапни изблици на насилие, мрачен хумор и известно количество патос – за „цвят”. Главният безименен герой жадува за оттегляне и слънце, но преди това ще трябва да обиколи лондонския ъндърграунд, карибските висши кръгове и венецуелските нарко-картели – с бързина, тръпка и апломб…

Все още не е ясно кой ще се заеме да режисира трилъра. Междувременно Стейтъм вече е приключил ангажимента си към „бандата на Сталоун” за „Непобедимите 3” и вече снима (или финишира) с гонитбите в „Бързи и Яростни 7”, като и в двата филма ще го видим догодина. Има вероятност Джейсън да опита с разчупване на клишета в комедийна роля, с партньорка Мелиса МакКарти – в шпионския „Susan Cooper”, режисиран от Пол Фийг. Узнаем ли нещо ново и нечувано, ще побързаме да ви го съобщим.

А сега заа припомняне на тона на история/ите – ето трейлъра на „Layer Cake”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *