От няколко години вече е ясно, че за среднобюджетни драми с добри актьори ще трябва да се обръщаме към стрийминг платформите много повече, отколкото към киносалоните. За щастие тези филми все още получават лимитиран показ в кината, най-вече, за да спазват правилата на Академията и евентуално да се класират за награди. Това обаче няма как и да не ни радва, до някаква степен – ако не бяха „чийт“ кодовете на тези платформи за безкрайни пари, може би нямаше да имаме възможност да гледаме много от тези филми.

Един подобен проект е Leave the World Behind, за който сме изключително любопитни от самото начало. Припомняме, че това е филмът, в който заедно на екран ще застанат Джулия Робъртс, Махършала Али и Итън Хоук, за да ни разкажат история, която е едновременно научно-фантастична, но и просто човешка драма.

Сюжетът се върти около богатото семейство на Робъртс и Хоук, които наемат луксозна къща извън града за кратка ваканция. През нощта обаче на вратата им се появяват мистериозен мъж и дъщеря му, които им съобщават, че къщата всъщност е тяхна и биха искали да останат в нея, когато в целия свят започват да се случват необясними катастрофи.

Вижте новия трейлър сега:

Доста интересно е, че този трейлър има осезаемо различен тон от предишните, които сме виждали. Разбира се, до голяма степен тук повече фокуса е върху героите и техните характери, които ще трябва да съжителстват в странната ситуация, в която попадат. Естествено, Робъртс играе нервна майка, която постоянно иска да контролира всички около себе си, докато Али е тих, сдържан и създава впечатление, че знае всичко – веднага виждаме защо и двамата са избрани в ролите си.

Виждаме и повече загатване към различните аспекти на апокалиптичното събитие, което застига героите и ще ни бъде любопитно да видим как те се допълват, за да изградят една обща картина. Най-вече обаче продължаваме да нямаме търпение да видим как тези титани на актьорската професия ще използват интересните обстоятелства, за да ни разкажат една напълно човешка история на неразбирателство, подозрение и (евентуално) как в крайна сметка да живеем заедно.

Leave The World Behind е режисиран от Сам Исмаил (Mr Robot, Homecoming), който е и автор на сценария, адаптиран от едноименния роман на Румаан Алам. В главните роли са Джулия Робъртс, Махершала Али, Итън Хоук, Миха’ла Херолд, Кевин Бейкън, Чарли Еванс и Фара Макензи.

Филмът достъпен в Netflix на 10 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *