Днешно време не бива да сме изненадани, че който и да било филм получава продължение, и все пак понякога се появяват новини, които не очакваме. През 2024 ще получим цяла нова трилогия от един малък хорър франчайз, който явно желае да се издигне като значително име в слашъра. Говорим за The Strangers, който започна като нискобюджетно филмче от 2008 г. с отдадена фенбаза и получи продължение десет години по-късно, наречено The Strangers: Prey at Night.

Не сме очаквали да видим завръщането на точно тази поредица, но ето че Рени Харлин, средняшкия студиен занаятчия, известен със заглавия като Умирай трудно 2, Синята бездна и Катерачът, e заснел цяла трилогия, която ще развие тези персонажи. Paramount споделиха първи поглед към The Strangers: Chapter 1 под формата на сцена от филма.

Гледайте тук:

Харлин вече има опит не просто с хорър, а със слаби предложения от хорър поредици – той стои зад Кошмар на Елм Стрийт 4: Господарят на сънищата и Екзорсистът: Началото (толкова слаб филм, че друг режисьор е нает да го заснеме наново). Но макар и да е изключително показателно, че Paramount пуска цели сцени от филма преди дори да има трейлър, не можем да кажем, че клипът изглеждаше особено зле. Харлин от време на време е способен да забавлява, така че може тези нови филми да се окажат приятни.

Официалният синопсис наThe Strangers: Chapter 1 гласи:

Мадлен Печ (Riverdale) е в ролята на млада жена, която пътува с годеника си. Но когато спират в отдалечен ваканционен имот в гората, те стават жертва на злокобна банда маскирани непознати, които нападат без предупреждение или причина, и трябва да използват смелост и хитрост, за да оцелеят в една дълга, ужасяваща нощ.

Всичко това звучи като дословен римейк на оригинала, което ни обърква още повече относно цялата концепция с трилогията. Предполагаме идеята тук е да се започне с пресъздаване на събитията от първия филм, след което да видим логичното им развитие и последствията за персонажите. Самият Рени Харлин обеща нещо подобно в интервю с EW, казвайки, че неговите филми „не са римейк или рибуут“ и че той цели да „изследва какво се случва с жертвите на този вид насилие и кои са извършителите на този вид насилие. Какво ги мотивира и защо?“. Макар и да виждаме, че има замисъл тук, не се вълнуваме особено за цели три филма, източващи материал от едно 80-минутно нискобюджетно хорърче от преди 15 години.

The Strangers: Chapter 1 e режисиран от Рени Харлин по сценарий от Алан Коен, Алан Фрийдланд и Амбър Лутфи. В ролите участват Маделин Печ, Фрой Гутиерез, Рейчъл Шентън, Габриел Басо, Ема Хорват, Флориан Клеър и Ребека Джонстън.

Премиерна дата все още няма, но цялата трилогия вече е заснета и се очаква да излезе през 2024.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *