Така се получи, че досега не сме обръщали абсолютно никакво внимание на предстоящата филмова адаптация на популярната серия от видеоигри „Monster Hunter“. Някой може да си помисли, че това се дължи на факта, че начело на проекта е Пол У. С. Андерсън, който, нека не се лъжем, не е сред най-добрите режисьори (да не кажем, че е сред най-лошите), но истината е, че по някакъв странен начин той ни е симпатичен и не му се сърдим за тъпотиите, които ни сервира (а някои от тях даже са ни „guilty pleasures“). Причината е, че когато имахме повод да пишем (като появата на първите плакати), не ни оставаше време и в крайна сметка не наваксвахме. Дори и сега се забавихме и не реагирахме веднага след дебюта на тийзъра, който може да видите по-долу, но поне този сварихме да го отбележим.

В центъра на историята в „Monster Hunter“ е лейтенант Артемис (Мила Йовович), която заедно с предвождания от нея военен екип на ООН попада в портал, който ги транспортира до друго измерение, населено с гигантски чудовища. Там те срещат Ловеца (Тони Джа) – един от многото местни воини, които ловят чудовища, който им помага да оцелеят в този свят, докато се бият с чудовищата и търсят начин да се върнат у дома.

Кратката реклама на „Monster Hunter“ беше представена на Comic-Con Russia 2020 в събота и предлага първия ни поглед към екипа на Артемис, включващ актьорите Клифърд „T.I.“ Харис, Диего Бонета и Меган Гууд. По-важното обаче е, че тийзърът ни разкрива и едно от гигантските чудовища (основна причина да искаме да видим този филм) – Черно Диабло (Black Diablo). Вижте.

Чудовището изглежда яко и на този етап това е всичко, което ще кажем. Според тийзъра новата премиерна дата на филма ще е този декември (последната официално разпространена информация в тази посока беше за април 2021) и ако се запази, съвсем скоро ще видим и пълен трейлър и тогава ще може да коментираме повече.

Смятаме, че на всички им е ясно какво ще  представлява „Monster Hunter“ и се надяваме филмът да бъде на нивото на относително приличната първа част от поредицата „Заразно зло“ (която, както знаете, е дело на Пол У. С. Андерсън), а не на нивото на последните, които са трагични. Разчитаме да видим качествено „guilty pleasures“ развлечение с яки чудовища, което да не причинява болка с тъпотиите си. Толкова много ли искаме?

Вижте и два, вече доста стари постера, които съответно носят старата премиерна дата.

monter-hunter-poster-2-20201005 monter-hunter-poster-1-20201005

Режисьор и сценарист на „Monster Hunter“ е Пол У. С. Андерсън („Смъртоносен хоризонт”, „Пришълецът срещу Хищникът“, „Заразно зло”, „Death Race”). В ролите са Мила Йовович, Тони Джа, Клифърд „T.I.“ Харис джуниър, Диего Бонета, Меган Гууд, Рон Пърлман, Джош Хелма и др.

Премиерата (засега) е предвидена за декември тази година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. И аз се надявам да е як и безмозъчен фън с огромни монстъри. Диаблото изглежда страшно яко и доста близко с оригинала, дано има повече чудовища и по-малко „драма“ :Д

  2. Аз пак да си пробутам Мортал Комбат, който е на същия режисьор, и за мен е най-добрата адаптация на игра за голям екран

    1. Не е същият режисьор като на мортал комбат онзи е друг със същото име..

    2. He знам кой от двата коментара е по-култов 🙂

  3. Не е същият режисьор като на мортал комбат онзи е друг със същото име.. А за мортала няма ли да напишете нещо има дата за нов филм 15.01.2021 а никакви новини

  4. обвиъсли, Павлин е ироничен, защото „старият“ Пол Андерсън вече го няма

  5. на фона на всички отложени филми, ако този си остане декември 2020, ще е доста мъдър ход.
    Така или иначе няма какво да се гледа, ще направи някой лев.