Да работиш с роднини си е сложна работа по принцип и в нормални ситуации, въпреки че в спорта се случва сравнително редовно. Едно е обаче няколко души от семейството да се занимават с един спорт, друго е цялото семейство. А още по-сложно става, когато над вас „тегне проклятие“, докато феновете ви гледат зорко, за да видят дали ще заслужите семейното реноме.

Излезе първи пълен трейлър на The Iron Claw – новият филм на Шон Дъркин, за който сме много любопитни. Припомняме, че става въпрос за историята на кеч семейството Вон Ерик, бащата Фритц и неговите синове, които измират един след друг във всевъзможни злополуки и инциденти.

Както обикновено, влизаме в спортните филми с очакването самата история да ни грабне, а не защото конкретния спорт ни интересува толкова – смятаме, че този тип филми могат да бъдат добри, дори и когато разказват за най-безинтересните спортове (веднага даваме за пример чудесния Eddie The Eagle), а и обратното.

Вижте трейлъра сега:

Както и очаквахме от режисьор като Шон Дъркин, по всичко личи, че The Iron Claw ще е филм, който е фокусиран върху емоционалните състояния на героите си. Семейната драма, която ни се показва, е рамкирана от кеч и няма как да се оспори, че сцените с борбата изглеждат страхотно. Вижда се обаче, че основната тема е именно семейството, колко са близки всички, но най-вече как им се отразява постоянния тормоз и нереалистични очаквания, които бащата има към тях.

Нямаме търпение да видим изследването на характерите и отношенията и то точно в едно семейство с баща и четирима синове, където силата и издръжливостта са поставени на предно място, а емоционалната подкрепа и искреност вероятно дори не фигурират в сметките.

The Iron Claw е написан и режисиран от Шон Дъркин (The Nest, Martha Marcy May Marlene). В главните роли са Зак Ефрон, Джеръми Алън Уайт, Харис Дикинсън, Мора Тиърни, Холт Маккълени, Максуел Фрийдман, Станли Симънс и Лили Джеймс.

Премиерата е насрочена за 22 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Изглежда доста интересно. Дано да не греша, но това е очертава поне като един от филмите на годината.