Възхищаваме се на упоритостта и вдъхновението, с които Джордж Клуни се захваща с всеки следващ свой проект. Макар част от екипа ни да изостава в последните няколко години и въпреки съвестното отразяване на Параграф 22, The Midnight Sky и The Tender Bar, да не е успял да ги види в готов вид, с удоволствие отправяме поглед към новата спортна драма, която ще се появи на екран до края на годината, и носи режисьорския подпис на мистър Клуни.

Филмът The Boys on the Boat е вдъхновен от реални събития – историята на отбора по гребане на университета във Вашингтон, който постига нещо тотално немислимо и от група аутсайдери неочаквано се превръщат в победители, които шокират света и печелят участие в летните олимпийски игри в Берлин през 1936 година.

Представените тук снимки са първи официален поглед към новата творба на Клуни, предоставени от MGM.

По сценария на този филм Клуни отново работи с Марк Л. Смит, един от авторите на сюжета на The Midnight Sky и съсценарист на оскаровия фаворит Завръщането. The Boys on the Boat е адаптация на едноименната документален роман-бестселър на New York Times, чиито автор е Даниел Джеймс Браун. Уникалният отбор по гребане, подценяван от всички в далечната 1936 година, успява да победи елитните си и доста по-опитни съперници от цял свят и да се състезава за златните медали, оспорвайки първата позиция на германския отбор пред очите на Адолф Хитлер. Ето какво споделя авторът на историята Браун:

Много често силата на човешкия дух побеждава всички препятствия и обстоятелства, които изглеждат непреодолими. Джордж усети историята, разбра как трябва да бъде разказана. Такива събития ни напомнят на какво сме способни ние, хората.

От кратките кадри, съчетани с уточнения от режисьора за работата му по този филм оставаме с впечатление, че тази драматична история е пореден реверанс на Клуни към не толкова известните истории от миналото, които той лично смята за изключително важни и вдъхновяващи. Вярваме, че The Boys on the Boat ще се срещне с публиката, която е способна да го оцени според достойнствата му.

Режисьор на The Boys on the Boat е Джордж Клуни (Confessions of a Dangerous Mind, Good Night, and Good Luck,), а сценарият е на Марк Л. Смит (Завръщането, The Midnight Sky), по книгата Даниел Джеймс Браун. В ролите са Джоул Еджъртън, Калъм Търнър, Питър Гинес, Кортни Хенгелер, Джак Мълърн, Джеймс Уок и др.

Премиерата на филма е предвидена за 25 декември 2023 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *