Преди две години ви съобщихме, че Amazon са обедили усилята си с Alcon Entertainment да пренесат Blade Runner на малкия екран. За съжаление след това новините на този фронт рязко секнаха и дълго време нищо не се чуваше за този сериал. Най-после нещата са се променили и получаваме солиден ъпдейт за тази продукция.

Поради конфликт в плановете, продиктуван от скорошната стачка на сценаристите, първоначално обявеният режисьор Джеръми Подества вече не е на чело на сериала. Той все пак бързо е заменен от Джонатан ван Тъликин, на чиято работа съвсем скоро ще можем да се насладим в предстоящия Шогун.

Blade Runner 2099 ще се развива петдесет години след филма на Дени Вилньов и ще е директно продължение на събитията от въпросното заглавие. На този етап няма подробности за сюжета, но Силка Луиза все още е сценарист и изпълнителен продуцент. Ридли Скот, който първоначално беше обявен, че ще поеме и режисьорската отговорност поне за един или два епизода, също ще се задоволи само с продуцентска роля.

Ето какво споделя Върнън Сандърс, който отговаря за селекцията на телевизионните проекти на Amazon Studios:

Оригиналният Blade Runner на Ридли Скот се счита за един от най-добрите и вдъхновяващи фантастични филми на всички времена. Ние сме изключително развълнувани да представим този свят и Blade Runner 2099 на нашите PrIme абонати. За нас е чест да можем да реализираме това продължение на класиката и сме убедени, че като обединим усилията си с Alcon Entertainment, Scott Free Productions и изключително талантливата Силка Луиза, Blade Runner 2099 ще запази интелекта, темите и духа на своя предшественик.

Джонатан ван Тъликин се включва като изпълнителен продуцент и режисьор на първите два епизода, като не се знае колко точно ще е дълъг този нов сериал. Снимките на самата продукция са преместени от Белфаст в Прага и се очаква да започнат през април месец. Ние ще следим за бъдещо развитие по темата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *