Преди една година съобщихме, че Винс Гилиган, създателят на Breaking Bad и Better Call Saul, работи върху нов сериал. Оттогава работата върху него бе прекъсната поради стачката на сценаристите, но откакто тя приключи Гилиган продължава да готви завръщането си към малкия екран.

В интервю с Variety Гилиган сподели следното:

Връщаме се на работа. Официално се връщаме в стаята на сценаристите в понеделник. Когато стачката настъпи, бяхме много близо до края на първия сезон. Така че ще се върнем и ще довършим предпоследния епизод, а след това ще се заемем с работата по последния.

Все още неозаглавеният проект, който бе закупен от Apple за стрийминг платформата им, се очаква да започне продукция през 2024, стига стачката на актьорите да бъде приключена дотогава. За целта Гилиган се завръща в любимия си Албъкърки, където разцъфнаха другите му сериали, и ще се обедини отново с един от най-големите таланти, с които е работил досега. Реа Сийхорн, най-известна като Ким Уекслър в Better Call Saul, ще поеме главната роля, което значително повдига вълнението ни.

Още по-ключови са научно фантастичните елементи, които според Гилиган (който има значим стаж като сценарист на The XFiles) са вдъхновени от Зоната на здрача. Тук той се опитва да направи нещо съвсем различно от предишните си проекти и имайки предвид за колко значими считаме талантите му, това ни вълнува много.

Ето какво казва самият Гилиган:

Не бих го нарекъл тежка научна фантастика, а лека научна фантастика. Но в същността си сериалът има научнофантастичен елемент. И в него няма нито престъпления, нито метамфетамин. Ще бъде забавно и различно. И нямам представа как ще реагират хората – дали ще го обикнат, или ще го намразят, или ще се окажат някъде по средата. Но знам, че това е история, която ме интересува, а Реа ще играе много различен персонаж от този, който играеше в Saul.

Все още нямаме информация за сюжета, но Гилиган намеква нещо за подхода им към научната фантастика, което ни заинтригува:

Светът се променя много рязко в първия епизод и след това е съвсем различен. Това е съвременният свят – светът, в който живеем – но той се променя много рязко. И последиците, които това поражда, се надяваме да осигурят драма за много, много епизоди след това.

И ние се надяваме на същото!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *