Благодарение на отличните си ревюта и това, на което в Щатите му казват „good word of mouth”, Социалната мрежа успя да задържи първото си място за втора поредна седмица, побеждавайки три нови заглавия – романтичната комедия с Катрин Хайгъл и Джош Дюмел „Life As We Know It”, „Secretariat” на Даян Лейн и 3D ужаса на Уес Крейвън „My Soul to Take”.

Според предварителните резултати Социалната мрежае донесъл приходи от 15.5 милиона, което представлява спад от едва 31% спрямо миналата седмица. Ако този процент се запази и след излизането на окончателните резултати, това ще означава, че филмът на Финчър ще има най-ниския спад на филм от тази година, който оглавява класацията през втория си уикенд, изпреварвайки „Генезис” на Кристофър Нолан, който има спад от 32%. За десет дни „Мрежата” е събрал приходи от 46 млн. и ако продължава в същия дух, има всички шансове да приключи разпространението си с 90-тина милиона. В случай на някакви номинации, които съвсем не са изключени, е възможно приходите му да преминат и границата от 100 милиона.

На втора позиция с 14.6 млн. остава най-големият конкурент на „Социалната мрежа” тази седмица, Life As We Know It”. В него двама души, които не могат да се понасят са принудени да отглеждат заедно едногодишно сираче. Тоест, класически пример на конвейерните романтични комедии, които Холивуд бълва напоследък, и в които свикнахме да откриваме Катрин Хайгъл. Тези 14.6 милиона са по-малко от предишния й филм „Убийци” – 15.8 млн., но са повече от подобните по тематика „Raising Helen” – 10.9 млн. и „No Reservations” – 11.7 млн.

Любимата ни Даян Лейн с нейния „Secretariat” финишира трета с 12.6 милиона. Като изключим „Seabiscuit”, който дебютира с 20.9 млн., филмите с коне не са сред най-успешните заглавия през последните години. Все пак „Secretariat” засега се справя доста по-успешно от „Flicka” – 7.7 млн. и „Dreamer: Inspired by a True Story” – 9.1. Предвид факта, че филмът получи добри ревюта и публиката на подобен род заглавия не се втурва да ги гледа през първия уикенд, пред него има известни перспективи за по-добро финансово представяне.

На четвърто място тази седмица кацат анимационните 3D сови на Зак Снайдър, отбелязвайки спад от 35% и спечелвайки нови 7 млн. на сметката си. До момента „Легенда за пазителите” е спечелил 39.4 млн., което все още е доста далеч от обявените 80 милиона бюджет.

Майсторът на ужаса Уес Крейвън закръгля топ 5 с „My Soul to Take”, който при все 3D-то си, е спечелил едва 6.9 млн. Явно с популяризирането на 3D-то, публиката ще става все по-взискателна към филмите разчитащи на този формат и на продуцентите ще им се наложи да си понапънат главите за някакви интересни истории, за да могат да продължават да ни прибират паричките за по-скъпите билети.

Тази седмица филмите от Топ 10 са донесли приходи от 76.9 милиона, което е с 16% по-малко от миналата година, когато „С жени на море” дебютира на първа позиция с 34.4 млн., и с 5% по-малко от 2008 г., когато „Beverly Hills Chihuahua” остана на първо място със 17.5 млн.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *