Fantastic Fest 2023 е в разгара си в Остин, Тексас, и вече получаваме пръв поглед към едно от по-очакваните заглавия от фестивала – The Wait (La Espera), с който испанския режисьор Ф. Хавиер Гутиерес се завръща в родината си след като проби в Холивуд с Rings. Филмът, комбиниращ фолклорен хорър с „душата на уестърн“, ще бъде по-интимно и брутално предложение от режисьора, след като предишният му проект бе част от установен франчайз.

Можете да видите краткия тийзър тук:

Макар и да е невъзможно да съдим от малкото промо, не можем да кажем, че сме особено заинтригувани. Естетиката на кадрите ни се струва по-скоро суха и voiceover монологът намеква за някои отегчителни клишета. Но нагласата на Гутиерес всъщност ни харесва много – той се е опитал да направи много по-личен филм от предишния си, завръщайки се към Андалусия и изследвайки детските си страхове, свързани с родната земя и семейните корени. „Прекрачвам границите, за да навляза по-дълбоко в пластовете и символите, изследвайки отново комплексността, тъмнината, красотата и слабостта на човешката ни природа“, споделя той, и колкото и претенциозно да звучи, може и да излезе интересен филм от това. 

Официалният синопсис на The Wait ни дава по-ясна информация за историята, която също ни звучи малко по-интригуващо:

Еладио е нает да пази ловните полета на имението на дон Франсиско в провинциална Испания. Имотът е разделен на десет ловни дружини, разположени на достатъчно разстояние една от друга, за да се избегнат инциденти. След три години служба дон Карлос – вторият по ранг на дон Франциско – му предлага подкуп, за да добави към имота още три стоянки. Първоначално Еладио се колебае, но в крайна сметка съпругата му го убеждава да вземе парите. Алчността на Еладио има печални последици, които довеждат цялото му семейство до гибел.

https://cdn.theplaylist.net/wp-content/uploads/2023/09/18135419/THE-WAIT-Poster-FJG-USA-9_13_23.jpg

The Wait e написан и режисиран от Ф. Хавиер Гутиерес (Before the Fall, Rings). В ролите участват Виктор Клавихо, Рут Диаз, Мануел Морон и Луис Калехо.

Премиерната дата за редовния кинопоказ на филма все още не е обявена.   

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *