Венеция приключи, Торонто продължава до края на тази седмица, а междувременно бяха пуснати допълнителни информации за филми, чиито премиери са били в програмите на пролетните фестивали. Сред тях е тийзър трейлърът на May December – новата творба на Тод Хейнс (Safe, Velvet Goldmine, Far from Heaven, I’m Not There, Carol, Wonderstruck, Dark Waters). Следим проекта още от момента, в който се заговори, че Хейнс ще го реализира, и се радваме, че киноманите по света ще имат възможност да го видят независимо от разпространителската политика и есенната натовареност на киносалоните, защото Netflix предвиждат пускането му в платформата до края на годината.

Не сме от почитателите на рекламни тийзъри с цитати от медиите, но вероятно този подход е важен за всички онези (потенциални) зрители, които (все още) не са чували за филма. Вярваме, че Джулиан Мур и Натали Портман, режисирани от Хейнс, ще се превърнат скоро в притегателен център за вниманието на публиката.

May December е изборът на селекционерите от филмовия фестивал в Ню Йорк за филм, с който да бъде открито поредното издание тази есен. Освен двете чудесни актриси в главните роли, като съпруга на героинята на Мур ще видим Чарлз Мелтън, познат от Riverdale. В актьорския екип се включват още Доналд Мофет, Кори Майкъл Смит, Дрю Шийлд, Джослин Шелфо и др.

Напомняме, че сценарият на May December е написан от Сами Бърч, която има опит като кастинг-режисьор на филми, а в основата е историята, написана от Бърч и нейния партньор Алекс Механик. Сюжетът е в „Черния списък“ на нереализираните сценарии за 2020 година и проследява актриса, която прави проучване за бъдеща роля. Тя се среща с прототипа на своята героиня – жена, прочула се поради скандал в жълтите вестници, предизвикан от сватбата ѝ с мъж, който е по-млад от нея с 23 години… С опита на популярната телевизионна звезда да разгадае чувствата в семейството, отношенията между съпрузите започват да се променят…

Плановете на разпространителите от Netflix са да пуснатMay December на голям екран в избрани киносалони на Щатите на 17 ноември, а от 1 декември 2023 година новата творба на Тод Хейнс ще бъде достъпна и в стрийминг платформата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *