„Peep World”

Трейлърът на „Peep World” ни се мотае вече няколко дни, но някак все не можехме да стигнем до него. Става въпрос за голямо семейство, изградено от силни характери, които се настройват едни срещу други, след като най-младият от тях публикува книга, описваща най-интимните и неудобни тайни на семейството.

Въпреки че във филма участват един тон наши любимци, сред които Майкъл К. Хол, Сара Силвърман, Рейн Уилсън, Таражи П. Хенсън, Стивън Тоболовски и Рон Рифкин, първоначалната ни реакция беше тотално неодобрение, тъй като цялата работа ни се стори като жалък опит да се подражава на уникалния филм на Уес Андерсън “Кланът Тaненбаум”. Знаем, че сега някои от вас ще писнат, че между тях няма нищо общо и сигурно ще бъдат прави, но точно това почувствахме на първо гледане.

Ровейки се да открием поне едно мнение, което да споделя нашата гледна точка – не намерихме такова и дори най-близките ни, споделящи любовта ни към “Таненбаум”, не успяха да открият видяната от нас прилика – попаднахме на няколко коментара на хора, гледали филма на фестивала в Торонто, където явно не е успял да направи голямо впечатление.

Но както и да е. Като оставим настрана видяната само от нас прилика с “Тaненбаум”, филмът изглежда като приятна стандартна комедия от онзи тип, който нямаме нищо против да си пускаме неделя вечер с приятели.

http://www.youtube.com/watch?v=uex91QQjHLg

Четирите деца на преуспял бизнесмен (Рон Рифкин) правят планове да се съберат заедно със своите семействата и да отпразнуват 70-тия рожден ден на баща им, въпреки че непоносимостта им един към друг е достигнала връхната си точка. Най-младият син, Нейтън (Бен Шуорц), току-що е публикувал бестселър, който разкрива най-интимните и неудобни тайни на семейството. На всичкото отгоре, по книгата предстои да се направи филм, където ролята на единствената невротична дъщеря (Сара Силвърман) ще бъде изиграна от любовницата на бащата (Алисия Уит).

Премиерата на филма в САЩ е 25 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *