Всички знаем, че голямата награда на тазгодишния фестивал в Кан – Златната палма, отиде при френския Anatomy of a Fall, който нямаме търпение да видим. Сега обаче ви представяме първи поглед към победителя в една от най-интересните подкатегории на фестивала на Ривиерата – секцията Un Certain Regard, където обикновено се показват филми на сравнително нови артисти, на които трябва да се обърне внимание.

Победител тази година в секцията, където президент на журито беше Джон С. Райли, беше английският How To Have Sex – пълнометражният дебют на сценарист-режисьорката Моли Манинг Уокър. До момента тя се е изявявала основно като оператор на видеоклипове на Radiohead и филми като Scrapper, както и е работила по свои късометражни филми.

How To Have Sex разказва история за британски тийнейджърки, които отиват да купонясват на гръцки остров, където алкохолът е в изобилие, а сексът е навсякъде. Комбинацията от загорели тийнейджъри, алкохол и липса на опит често води до неразбирателства, сложни ситуации и множество травми и наранени чувства.

Вижте първия тийзър сега:

Ето така звучи официалният синопсис:

Идеята е да е най-великото лято в историята. Тара, Скай и Ем пристигат в гръцкия парти курорт Малия за върха на всички ваканции, женското пътуване, което всяка британска тийнейджърка поема, когато е на ръба на това да стане възрастен човек. Тара, последната останала девственица, има мисия да промени този си статут, а най-добрите й приятелки са плътно до нея да сеят хаос. 16-годишната Тара танцува и пие по главната улица, където са всички скапани барове и мръсни нощни клубове, докато не се запознава с две момчета на съседния хотелски балкон, които се надява да й предоставят едно незабравимо лято.
Режисьорката и оператор Моли Манинг Уокър прави пълнометражния си дебют с един жив, състрадателен поглед към секса, приятелството, съгласието и сладкия аромат на алкохолните, изгорени от слънцето ваканции. Тя рисува една вълнуваща и болезнено позната картина на младостта.

How To Have Sex е написан и режисиран от Моли Манинг Уокър. В главните роли са Миа Маккена-Брус, Лара Пийк, Шон Томас, Самюъл Ботомли, Енва Люис и Лора Амблър.

Официална премиерна дата все още няма, но платформата MUBI са закупили дистрибуционните права, така че те ще пуснат филма скоро.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *