Само след няколко месеца ще ни обземе отново тоталният кеф на stop-motion анимацията на Aardman – предстои премиерата на продължението на легендарния филм Бягството на пилето (Chicken Run). Някак си не можем да повярваме, че са минали повече от две десетилетия от първата среща с паникьосаните кокошки, възхитени от срещата с петела Роки (с обаятелния тембър на Мел Гибсън) и твърдо решени да се махнат веднъж завинаги от злата госпожа Туиди и да не се превърнат в пилешки пай.

За незапознатите ще обърнем внимание, че оригиналният филм е на режисьорите Ник Парк и Питър Лорд и е създаден в партньорство между британците от Aardman (Уолъс и Громит, Овцата Шон, Пиратите! Банда неудачници), американските майстори DreamWorks Animation и френското студио Pathé. Отдавна се говори, че трябва да се направи продължение, като в случая идеята на новия филм е новите герои да се вмъкнат в сериозно охранявана… крепост/спец-база? По-добре вижте какво ги очаква…

О, те всички са добре дошли! И са готови да се срещнат с бъдещето. Ясно е, че новите поколения няма как да бъдат „забаламосани“ със слапстик гегове – точно затова е нужно в Chicken Run: Dawn of the Nugget да има истински предизвикателства, с които пилетата да се справят досущ като чичо им Том от изрично споменатата „невъзможна мисия“ (да не би някой все още да не се е досетил, нали!).

Актьорите, които ще чуем в ролите на амбицираните пилешки агенти, са Танди Нютън, Закари Леви, Бела Рамзи, Имелда Стаунтън, Лин Фъргюсън, Джейн Хоръкс, Дейвид Брадли, Ромеш Ранганатан, Даниел Мейс, Джоси Седжуик-Дейвис, Питър Серафинович, Ник Мохамед и (отново, както и в оригиналния филм!) Миранда Ричардсън.

Режисьор на Chicken Run: Dawn of the Nugget е Сам Фел (ParaNorman, Flushed Away). Премиерата на дългоочакваното продължение е на 15 декември по Netflix.

It’s go time!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *