Как да си дресираш дракон

След като миналата седмица се размина на косъм от първото място, този път „Как да си дресираш дракон” нямаше конкуренция в бокс офиса, при все трите нови заглавия „The „Back-up Plan”, „The Losers” и „Oceans”.

Благодарение на поредния си малък спад в приходите „Как да си дресираш дракон” успя да касира 15 млн. долара, които му позволиха да се завърне на първото място в класацията – доста добър резултат за филм в петата седмица от разпространението си. Общите му приходи до момента възлизат на 178 млн. и според специалистите той би трябвало да приключи кино показа си с около 225 млн.

На второ място се нарежда първото ново предложение за седмицата „Back-up Plan”, първият голям филм на Дженифър Лопес от пет години насам. И макар приходите от 12.3 млн. да не са никак впечатляващи, те са два пъти повече от единствения друг филм на компанията CBS Films „Extraordinary Measures”, който дебютира през януари с трагичните 6 млн. Сума още по-разочароваща, предвид участието на бокс офис шампиони от ранга на Харисън Форд и Брендън Фрейзър.

Също както и миналата седмица на трето място остава „Луда нощ”, този път с приход от 10.6 млн. Общият му резултат до момента е 63,471,000, но въпреки поредните му ниски спадове, шанса да премине 100 милионната граница (както прогнозирахме миналата седмица), не е много голям.
На четвърто място с 9.6 млн. е второто ново предложение тази седмица, „The Losers” с участието на Зоуи Салдана, Крис Евънс и Джефри Дийн Морган, който сякаш за да потвърди името си, дори не успя да премине десет милионната граница.

Победителят от миналата седмица „Шут в г*за” закръгля тазседмичния Топ 5 със спад от 52% и приходи от 9,5 млн. Общо до момента филмът е касирал близо 35 млн., което е повече от обявения му бюджет, но по-малко отколкото се очакваше.

Последното ново предложение за седмицата „Oceans” дебютира на осмо място с 6 млн. Документалният филм на „Disney” има най-голямо съотношение между приходи и брой кина, в които е показван, равняващо се на 4,975 долара на кино.

За първи път тази година филмите от Топ 10 не успяха да преминат границата от 90 милиона. Общият им сбор е 85.9 млн., което е с 14% по-малко от миналата година, когато „Obsessed” оглавява първото място с 28.6 млн., но с 13% повече от 2008, когато „Baby Mama” дебютира с 17.4 млн.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Само искам да спомена, че тъпаците от "Кинорибата" са написали, че "Как да си дресираш дракон" за втора поредна седмица е оглавил американския бокс офис. Хич не ги разбират тези неща. Хубаво е, че правите опит да ги обяснявате за хора, които не са чак толкова навътре в нещата.