В момента вече вървят някои от най-престижните и интересни фестивали, където дебютират много от филмите, за които се вълнуваме и нямаме търпение да видим. И докато се опитваме да не се поддаваме на изкушението и да четем ревюта, няма как да не ни минат през очите поне заглавия, обещаващи пореден силен фестивален сезон. Надяваме се много един от виновниците за този силен сезон да е The Bikeriders.

Още когато разбрахме, че Джеф Никълс подготвя нов филм, при това със страхотен актьорски състав, вече бяхме безкрайно въодушевени за всичко, което той иска да ни предложи. Големи фенове сме на работата на Никълс досега и нямаме съмнение, че с каквото и да се захване, то ще бъде стойностно. Още по-интересно ни беше, че новият му проект е инспириран от едноименната фотографска книга на Дани Лайънс, но бидейки книга от снимки, тя е само вдъхновение и атмосферна насока – самият Никълс е написал историята и сценария.

А актьорският състав, който споменахме? Любимецът ни Том Харди, Джоди Комър и Остин Бътлър са в главните роли, а в поддържащите са страхотният Майкъл Шанън, който е стар колаборатор на Никълс, Бойд Холбрук и Майк Файст. А може ли да има филм, в който се карат мотори, без Норман Рийдъс да е там? Не може – там е.

Вижте първия трейлъра сега:

Наистина се опитваме да не се влияем от ревютата, които мяркаме, но то всъщност не ни трябва много. Така или иначе бяхме предразположени към това да се вълнуваме и да харесаме този филм – направен от супер талантлив режисьор, с актьорски състав, който обожаваме и истински впечатляваща визия, директно се изстрелва в списъка ни за един от най-очакваните за сезона.

Ето го и официалният синопсис:

Кати (Комър), членка на мотоклуба Вандалите с много силна воля, която е женена за дивия, безразсъден Бени (Бътлър), си припомня еволюцията на Вандалите в продължение на десетилетие. Клубът започва като местно място за аутсайдерите, обединени от желание за добро прекарване, ръмжащи мотоциклети и уважение към техния силен и спокоен лидер Джони (Харди). През годините Кати се опитва доколкото може да навигира непредвидимата природа на съпруга си и отдадеността му към Джони, с когото Кати има чувството, че се надпреварва за вниманието на Бени. Докато животът за Вандалите става все по-опасен, а клубът заплашва да се превърне в по-зложелателна банда, Кати, Бени и Джони са принудени да направят избори за лоялността си един към друг и към клуба. Вдъхновен от иконичната фотографска книга на Дани Лайънс, The Bikeridersще ви потопи в звука, визията и усещането на суровата, покрита с моторно масло субкултура на мотористите от 60те години.

The Bikeridersе написан и режисиран от Джеф Никълс (Take Shelter, Loving, Midnight Special). В главните роли са Джоди Комър, Остин Бътлър, Том Харди, Майкъл Шанън, Норман Рийдъс, Бойд Холбрук и Майк Файст.

Премиерата в кината е насрочена за 1 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *