Джеф Никълс е един от режисьорите, чиято кариера държим под око изкъсо, тъй като досега не ни е разочаровал, освен с факта, че не сме виждали нов негов филм от 2016, когато излязоха и „Midnight Special”, и „Loving”. През изминалите шест години той имаше няколко проекта, за които сме писали, които или няма да се получат – като сериала „Alien Nation”, или няма да е  негово участие – какъвто е случаят с подготвяния spin-off на „Нито звук“. Също така все още не знаем какво се случва с планирания му филм с Адам Драйвър „Yankee Comandante”, но пък сега научаваме за нов проект, който изглежда има шанс да се осъществи.

Става дума за „The Bikeriders”, който е вдъхновен от едноименната книга на фотографът документалист Дани Лайънс. През 1968 Лайънс снима множество мотористи и издава книга, която навремето не е особено добре приета, но през годините става все по-популярна и днес се води за изключително влиятелна и новаторска творба за този стил фотография.

Тъй като книгата няма стандартен наратив, а е повече за вдъхновение, Джеф Никълс е написал оригинална история, която ще разкаже за фиктивна моторджийска банда през 60-те години в Средния запад на САЩ. Мотоклубът първо започва като стандартен социален клуб за хора, които искат да избягат от заобикалящото ги опресивното общество (напълно в духа на 60-те), но с времето се превръща в нещо доста по-зловещо и опасно.

Историята звучи достатъчно любопитно и с Никълс на чело, проектът щеше да ни е достатъчно интересен, но добрите новини едва започват, защото актьорския екип, събран, за да разкаже тази история, е доста впечатляващ. Главните роли са поверени на любимеца ни Том Харди, Джоди Комър, която ни впечатлява все повече и Остин Бътлър, чието изпълнение като Елвис ни отвя съвсем наскоро.

С такъв актьорски състав и сигурността, че Джеф Никълс отново ще ни донесе истински вълнуваща човешка история, както го е правил винаги досега, ни остава само да чакаме с нетърпение първи кадри.

The Bikeriders” ще влезе в продукция през октомври и ще следим внимателно за всякакви новини.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *