Вече започна първата вълна от престижни филмови фестивали и всеки ден сме заляти от заглавия, отразяващи някои от най-добрите филми, които предстои да видим. Днес ще  говорим за друго.

Любимецът на интернета Педро Паскал ще се съюзи с бога на гръмотевиците Крис Хемсуърт и двамата ще участват във филма Crime 101. Сценарият ще бъде адаптиран от новела на Дон Уинслоу – една от онези книги, които бащите купуват по автогарите. Историята разказва за серия от високопрофилни обири на бижута, които полицията приписва на картелите. Детектив Лу Любесник обаче предполага, че е отговорен само един крадец, опитващ се да извърши последния си голям удар.

Отнасяме се пренебрежително към идеята, защото ни напомня много на непоносимия The Gray Man, където пак двама хубавци се заеха с някаква напълно посредствена екшън история и резултатът беше предвидимо скучен. Истината обаче е, че се надяваме много на обратното. Педро Паскал ни е невероятно симпатичен и му стискаме палци сега, докато е на върха на популярността си, да успее да си намери стойностни проекти, в каквито знаем, че може да блесне. Крис Хемсуърт пък освен, че винаги е приятен за гледане, се надяваме да започне да играе по-разнообразни роли, които да ни го покажат в различна от Тор светлина.

Crime 101 ще бъде режисиран от Барт Лейтън, режисьор на American Animals, който обаче повече се е занимавал с документални филми, което също ще бъде интересно като подход и какво ще допринесе към филма. Самият American Animals също ни хареса доста, така или иначе щяхме да се интересуваме от следващия проект на Лейтън, просто си признаваме, че сме малко учудени, че е точно такъв. Надежда за нещо по-разчупено обаче има. Дон Уинслоу ще адаптира сценария от собствената си книга.

С имена като Паскал и Хемсуърт, напълно естествено е, че всички стрийминг гиганти ще се избият за правата над филма, като за момента се очаква Amazon или Netflix да спечелят търга. Докато правата не се уредят обаче, да не говорим, че докато стачките на сценаристката и актьорската гилдии продължават, не може и да се мисли за начало на снимки, така че не сме дори близо до обявяване на премиерна дата. Ще следим обаче какво се случва с филма и ще споделяме, когато нещо ново бъде обявено.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *