Освен в изключително добре приетия „Luce“, тази година Наоми Уотс участва в още един филм, който беше представен в програмата на Сънданс. Става дума за камерния трилър „The Wolf Hour“, който изглежда е минал под радара на повечето хора и се е позагубил сред останалите заглавия, покрай които се шумеше повече.

Действието на „The Wolf Hour“ се развива в Ню Йорк през горещото лято на 1977 г., когато градът потъва в мрак без електричество, а серийният убиец Дейвид Бърковиц (известен като Сина на Сам) дебне по улиците. В центъра на историята е страдаща от агорафобия, някога известна писателка (Уотс), която докато се крие в мръсния си и невзрачен апартамент, прави опит да се върне към нормален живот.

Вижте първия трейлър, който може да ви даде доста добра представа какво можем да очаквате от филма като атмосфера.

Според нас този трейлър е чудесен и в комбинация с интересната и притежаваща сериозен драматургичен потенциал история, любовта ни към филми, чието действие се развива в ограничено пространство, и участието на любимата ни Наоми Уотс, категорично буди желание да гледаме „The Wolf Hour“. Допълнителен стимул ни е и фактът, че филмът получава смесени (към положителни) отзиви, което за нас определено е плюс – двете крайности (почти) винаги ни карат да се съмняваме.

Вижте пълния синопсис, официалния постер и въпроси и отговори с режисьора и сценарист на филма Алистър Банкс Грифин след премиерата на „The Wolf Hour“ в Ню Йорк.

Юли 1977 година е и Ню Йорк е залят от вълните на ескалиращо насилие. Градът остава без електричество, което предизвиква пожари, грабежи и безброй арести, а убийствата на Сина на Сам сеят паника на улиците. Джун, някога успешна фигура в контракултурата, се оттегля от хаоса, като се затваря сред жълтите стени на апартамента на баба си в Южен Бронкс. Но звънецът на входната ѝ врата звъни непрекъснато, жегата е непоносима и страхът и параноята се настаняват трайно. Гости, някои поканени, други не, идват един по един и Джун трябва да реши на кого може да се довери и дали ще успее да намери път към предишното и аз.

плакат

Режисьор и сценарист на „The Wolf Hour“ е Алистър Банкс Грифин („Two Gates of Sleep“), а освен Наоми Уотс във филма участват още Емъри Коен, Дженифър Ел, Келвин Харисън джуниър, Джереми Боб, Бренан Браун и др.

Премиерата дата все още не е известна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *