За първи път през 2023 година Neterra.TV+ ще реализира безплатни летни кино вечери в София на 13 и 20 август, на плаж Каваци на 8, 9 и 10 август и в Габрово на 27 август. Филмите са както европейски хитови продукции като„Маестро Енио Мориконе“, „Шампанско!“, „Обичам Гърция“ и др. така и съвременни български филми сред които „Диви и щастливи“, „Голата истина за група Жигули“ и други. 

След две успешни кино събития през изминалия уикенд, в Бизнес парк София и на ул. „Будапеща“ 1, своеобразният кино маратон на открито продължава на плаж „Каваци“ – бар „Куче и Куче“, от 8 до 10 август с безплатни кино прожекции с начален час 21:30. Три завладяващи филма, покорили европейските зрители, ще бъдат прожектирани само на метри от морето. На 8 август ще може да се гледа филмът „Маестро Енио Мориконе“ – портрет на най-популярния и плодовит филмов композитор на XX век, най-обичан от световната публика, двукратен носител на „Оскар” и автор на над 500 незабравими филмови партитури. Филмът бе част от тазгодишното издание на Master of Art и като едно от най-гледаните заглавия по време на фестивала остана част от каталога на Neterra.TV+. На 9 август, с напитка в ръка и на самия плаж, зрителите ще могат да се насладят на френската кулинарна комедия „Шампанско!“, която проследява един незабравим уикенд на група приятели в Шампан. 10 август пък е запазен за „Ваканцията на малкия Никола – семеен филм за забавната лятна ваканцията на малкия Никола на френското крайбрежие.

Предстоящите прожекции в самия център на София с начален час 20:30 ч. ще бъдат на 13 и 20 август на ул. „Будапеща“ 1, в пространството, преобразено от фондация „Колективът“, „100 стола“ и Столична община. На 13 август зрителите ще могат да освежат топлата си градска вечер с разтоварващия филм „Обичам Гърция“. На 20 август всички родители и деца ще могат да видят безпатно и прекрасна игрална екранизация на вечната приказка на Карло Колоди за дървената кукла Пинокио.

В рамките на тазгодишното издание на „Реките на града“ в град Габрово акцент ще бъде и лятната кино прожекция на Neterra.TV+. Вълнуващата екшън-комедия „Диви и щастливи“ с участието на Яна Маринова, Луиза Григорова – Макариев, Александър Саноще бъде излъчена на 27 август от 20:30 часа.

Платфорамта за качествено българско, европейско и световно артхаус кино планира прожекции и на още локации в страната през август, както и в София през септември. Всички предстоящи кино събития могат да се видят на Facebook страницата на Neterra.TV+ от този линк: facebook.com/NeterraTVplus/events

Богата селекция летни и разтоварващи филми може да се гледа и онлайн в Neterra.TV+

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *