„Howard Lovecraft & the Frozen Kingdom” е графичния роман на Брус Браун, който умело съчетава художествени измислици с действителни факти от живота на Лъвкрафт
„Howard Lovecraft & the Frozen Kingdom” е графичния роман на Брус Браун, който умело съчетава художествени измислици с действителни факти от живота на Лъвкрафт

Deadline съобщават, че Рон Пърлман („Името на розата”, „Хелбой”) и Кристофър Плъмър („Звукът на музиката”, „Новаци”) се присъединяват към посветената на детството на Х. Ф. Лъвкрафт анимация на Шон Патрик О’Райли и Shout! Factory „Howard Lovecraft & the Frozen Kingdom”, чиято цел е да „представи на новите поколения” един от легендарните основоположници на хорър литературата.

Howard Lovecraft & the Frozen Kingdom” е адаптация на комикса на Брус Браун, който умело съчетава художествени измислици с действителни факти от живота на Лъвкрафт, като нервния срив в живота на баща му, който бил изпратен в институт за умствено болни, и отражението, което това събитие има върху литературата на писателя. В измислената част от историята младият Хауърд Филипс Лъвкрафт преминава през портал към друга вселена, в която децата са подчинена на зла сила в леден и враждебен свят. Лъвкрафт поема на мистично пътешествие в компанията на огромен калмар, като с времето ще разбере, че е грешал за почти всичко, което е знаел за света.

Рон Пърлман и Кристофър Плъмър ще изпълняват ролите съответно на Шогот, известното чудовище от митовете за Ктхулу, и доктор Хърбърт Уест, познат от разказа на Лъвкрафт „Хърбърт Уест – съживителят на мъртвите”, част от сборника „Възкресителят”, разказващ за хирург, който мечтае да съживи мъртвите, а след експериментите си оставя изроди, които един ден се обръщат срещу създателя си.

Howard Lovecraft & the Frozen Kingdom” би изпълнил духовния завет на Х. Ф. Лъвкрафт, ако убеди подрастващите, че всички сме постоянно наблюдавани от чудовища, които са извън разбираемото. Не очакваме Лъвкрафт да бъде представен като бесен расист и женомразец, но обичаме да бъдем изненадвани.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *