Кой не обича оплетена мистерия? Особено когато са изиграни от добри актьори, филмите, в които се разкрива убийство или друго престъпление, често се нареждат сред любимите ни. В жанра на криминалната мистерия може да се каже, че един от най-важните елементи е как тази мистерия ще бъде разказана на публиката, а тръпката обикновено идва от това, че разкриваме отделните парченца на пъзела заедно с главните герои.

Ново подобно предложение идва от неповторимия Бенисио дел Торо и режисьора Грант Сингър. Филмът се нарича Reptile и започва с бруталното убийство на млада брокерка на недвижими имоти. Опитният детектив Том Никълс се заема с разследването на случая, в който нищо не е така както изглежда, всеки срещнат се превръща в нов заподозрян, а всеки обрат кара детектива да разруши илюзиите си за собствения си живот.

Интересното е, че Бенисио дел Торо не просто изпълнява главната роля във филма, но е и съавтор на сценария, както и изпълнителен продуцент. Той е бил и основна причина за кастването на Алиша Силвърстоун в ролята на съпругата на героя му, което маркира нова колаборация между двамата за пръв път от 1997 г. насам, когато си партнираха в Excess Baggage. Явно е, че Reptile е много важен и личен филм за Дел Торо, а ние го уважаваме толкова, че само той е достатъчна причина да гледаме каквото и да е.

Вижте трейлъра сега:

Режисьорът Грант Сингър, който до момента е работил по видеоклиповете на световноизвестни изпълнители като Тейлър Суифт, Сам Смит, The Weeknd и други, разказва следното за собствения си подход:

Исках да създам многостранно чувство на измама, както в изживяванията на героите, така и в структурата на разказа. Това е нещо, което много ме развълнува. Мисля, че филмът ще се хареса на хора, които харесват да гледат неща, които не е ясно накъде те водят – филми, които имат обрати и нарочно те заблуждават. Хората, които харесват напрегнати и дълбоки изживявания също ще намерят нещо вълнуващо тук.

Reptile е режисиран от Грант Сингър, който е написал сценария заедно с Бенисио дел Торо и Бенджамин Брюър. В главните роли са Бенисио дел Торо, Алиша Силвърстоун, Джъстин Тимбърлейк, Ерик Богосян, Доменик Ламбордози, Франсес Фишър, Ето Есандо, Майкъл Кармен Пит, Карл Глусман и Матилда Лутц.

Филмът ще дебютира на фестивала в Торонто като част от състезателната програма, след което ще бъде пуснат в Netflix на 6 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *