Един от най-обсъжданите сериали в момента е The Bear на Hulu, чийто втори сезон излезе съвсем наскоро и може би ще се окаже най-добрата телевизия за годината. Създателят му Кристофър Сторър меко казано има картбланш да избере следващия си проект и на този етап плановете му звучат доста интригуващи.

Deadline съобщава, че Сторър ще направи филмовия си режисьорски дебют с The Winter of Frankie Machine, базиран на романа на Дон Уинслоу. Историята проследява Франки, застаряващ, пенсиониран наемен убиец от Сан Диего, който е призован да свърши една последна работа – да посредничи в сделка между престъпни семейства от Детройт и Лос Анджелис. Франки обаче скоро осъзнава, че работата е капан и той е истинската мишена.

Върху този проект се работи от години и то не от кого да е, а Мартин Скорсезе и Робърт Де Ниро. Приликите между историята на Франки и тази на Франк Шийран от Ирландецът са очевидни. Именно поради тази причина Скорсезе и Де Ниро изоставили проекта, обръщайки погледа си към по-меланхоличния магнум опус.

И все пак Сторър ще работи по сценария, изработен от Брайън Копелман и Дейвид Левиен именно за Скорсезе, така че можем да очакваме да видим доста от остатъците на онзи нереализиран проект. Но в случая най-много ни интересува Сторър, който показва доста изкусни режисьорски умения в The Bear и просто си плаче за шанс да се развихри на големия екран.

Макар на този етап да няма много други детайли за проекта, The Winter of Frankie Machine звучи доста обещаващо и с интерес ще следим развитието му.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *