Лора Мос е режисьор със завидно количество отличия от най-различни фестивали. Най-открояващ се сред късите ѝ филмчета е Fry Day, с който бива забелязана през 2018. Очевидно Мос е решила, че е време да се заеме с нещо по-комплексно и голямо в лицето на пълнометражния birth/rebirth.

Филмът е нов модерен прочит на познатата история за лудия учен Виктор Франкенщайн и неговото чудовище. Разликата е, че този път акцентът е поставен върху дишащите хора. По думите на компаниите, които седят за продукцията – IFC Films и Shudder, birth/rebirth ще е нещо вълнуващо, ужасяващо и изцяло ново.

Вижте и трейлъра:

Мрачният тон и атмосфера се усещат от всеки кадър в тези кратки секунди и се надяваме Лора Мос и сценаристът Брендън О’Бриен да ги поддържат през цялото времетраене на филма.

Ето и официалното описание на сюжета:

Рос е патолог, предпочитащ работата с трупове пред социалните интеракции с живи хора. Тя също така е вманиачена на тема съживяване на мъртвите. Сели е детска медицинска сестра, която е изградила живота си около своята разговорлива шест годишна дъщеря Лила. Когато една злощастна нощ момичето се разболява и умира, световете на двете жени ще се сблъскат челно. Те ще поемат по мрачен път, от който няма връщане, и ще бъдат принудени да преосмислят на какво са готови за да защитят това, на което най-много държат.

Представяме ви и един официален плакат:

birth/rebirth е режисиран от Лора Мос по сценарий на Брендън О’Бриен. В ролите ще видим Джуди Рейъс, Марин Айрелънд, Ай Джей Листър, Брийда Уул, Грант Харисън и други.

Филмът се очаква след един месец, на 18 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Франкенщайн май ас… това си е някаква съживена версия на „Гробище за домашни любимци“. Да извадят чека и да напишат една сума на woke Стиво Кинг…