Макар и точно в момента да излежда все едно целият филмов свят се е фокусирал само върху трите филма, които излизат на екран този месец, сега с удоволствие ще отделим няколко минути, за да обърнем поглед към нещо друго, за което нямаме търпение – Наполеон (Napoleon) на Ридли Скот.

Както вече сме споделяли, изключително много се зарадвахме, когато разбрахме, че Apple са осигурили премиера в киносалоните на Наполеон, защото той без съмнение заслужава да дебютира на голям екран. Всички сме запознати с впечатляващия начин, по който Ридли Скот снима екшън и масови сцени с битки и въпреки че наистина последните му няколко филма не бяха успешни (във всеки един смисъл на думата), той си е легенда и винаги може да се разчита, че всяко едно негово произведение ще си струва гледането и ще се бори за награди.

Припомняме, че Наполеон (преди това наречен Kitbag) ще разкаже за всеизвестния френски император, неговото издигане по пътищата на властта (както всички знаем, той не е от онези наследствени императори), както и легендарната му любовна връзка със съпругата му Жозефин, която в крайна сметка обаче се разпада заради невъзможността им да имат син.

В ролята на Наполеон е винаги перфектният Хоакин Финикс, за когото това е първа съвместна работа с Ридли Скот след Гладиатор, а Жозефин ще бъде изиграна от Ванеса Кърби. Вижте първия трейлър сега: 

Естествено, че не сме изненадани колко епично изглеждат масовите бойни сцени, но въпреки това сме впечатлени. Дори повече обаче се вълнуваме от това, че ще видим едно изследване на такава историческа личност като Бонапарт, за която уж всичко се знае, но някакси анекдотично и на парчета. Той е бил велик главнокомандващ, но е ламтял за власт за себе си, въпреки че с очите си вижда какво правят гилотините с тези, които жадуват за такава. Смята себе си за човек, който е едновременно безгрешен, но и скромен и със здрава самооценка.

Струва ни се, че дълбокото емоционално представяне на този противоречив и многопластов герой ще бъде най-интересната част от филма, заради което сме абсолютно убедени, че няма по-добър човек за тази роля от Хоакин Финикс – стереотипни императори могат да се играят лесно, но такива, които могат да изразят множество емоции се срещат далеч по-рядко.

Наполеон (Napoleon) е режисиран от Ридли Скот по сценарий на Дейвид Скарпа (Всички пари на света). ролите са Хоакин Финикс, Ванеса Кърби, Тахар Рахим, Бен Майлс, Людивин Сание, Матю Нийдъм, Юсеф Керкур, Фил Корнуел, Едуард Филипонат, Пол Рис, Джон Холингуърт, Гавин Спукс, Иън МакНийс и др.

Филмът ще дебютира в кината на 22 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *