Сърша Ронан - “The Host” („Скитница”)

Точно така, става дума за онази Майър, която е отговорна за „Здрач”. И да, тя има роман извън така противната на мнозина серия, който е озаглавен  “The Host” (или „Скитница” според българското издание), в който паразитни извънземни идват на Земята и подчиняват човечеството.

Сега, от Deadline съобщават, че Сърша Ронан („Изкупление, „Тайната на скрития град”, „The Lovely Bones” и изглеждащият доста интересно „Hanna”) може да изпълни главната роля на Мелани Страйдър, която е една от последните хора, които се съпротивляват срещу извънземни паразити наречени „души”, които подчиняват хората изтривайки паметта им и лишавайки ги от идентичност.

Лично ние намираме Ронан за доста симпатична, въпреки че има физиономия на пълна психопатка и ще се радваме, ако успее най-накрая да се сдобие с един истински хит, пък бил той и екранизация по роман със спорни качества Вярно е, че в последно време повечето филми, които искат да повторят успеха на „Здрач”, се провалят главоломно, но нито един от тях не носеше марката Майер. Понеже не искаме да подценяваме силата на истерясалите тийнейджъри, смятаме, че „The Host” определено има шансове за успех.

Всъщност, това не е първият път, в който споменаваме за екранизацията на романа. Няколко пъти отбелязахме (във връзка с „Now”- известен доскоро като „I’m.mortal”)  възможността това да бъде следващият проект на режисьора на „Гатака”, „Господар на войната” и „Симон” Андрю Никъл, който според слуховете е бил лично избран от Майър да напише сценария, тъй като тя е огромна фенка на „Гатака” и „Шоуто на Труман” (където той е само сценарист).

Също така отбелязахме и че страстно желаем Никъл да не се занимава с това нещо, не защото смятаме романът за помия (не сме го чели, за да можем да кажем дали в действителност е така), а защото искаме той да се захване с многократно отлагания му фантастичен проект „The Cross”, за който знаем само, че разказва за близкото бъдеще, когато един мъж опитва да премине мистериозна „граница”, докато нейният пазач е готов на всичко, за да го спре.

Ето и официалния синопсис на книгата:

Скитница е научнофантастичен роман, философски трилър, чието действие се развива в близкото бъдеще на планетата Земя, която е завладяна от чуждоземци паразити. Те се настаняват в телата на хората, като унищожават техните личности. Един човек обаче оказва съпротива – това е Мелани Страйдър, момичето, което продължава да живее като глас в главата, която вече е обща за нея и за чуждоземната душа, наречена Скитница. Мелани успява да убеди Скитницата да тръгне през пустинята, където любимият й Джаред и брат й Джейми се укриват в подземни пещери с други оцелели човеци. Когато тялото гостоприемник на Мелани и душата на извънземната Скитница се срещат с любимия на Мелани, Скитницата се влюбва в него и решава да остане при хората. Оформя се любовен триъгълник с две страни – две момичета в едно тяло.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *