Само месец след като разбрахме за изненадващото съществуване на адаптацията на The Famous Five, дело на Николас Виндинг Рефн, сега BBC пускат даже и първи официални кадри, за да се запознаем по-добре с предстоящия мини-сериал. В класическия стил на BBC, адаптацията ще има само три епизода, но си представяме, че ще са като Sherlock и всеки епизод ще е филм сам по себе си.

Припомняме, че The Famous Five е поредица от 21 детски романа, написани от Енид Блайтън. В изненадващо за нас развитие, майсторът на неона Николас Виндинг Рефн е решил да създаде и продуцира за BBC адаптация на тези истории, като е поверим режисьорските дейности на Тим Къркби (Fleabag). Историята се занимава с четири деца – Джулиан, Ан, Дик и Джордж и тяхното куче Тими, които се забъркват в разнообразни приключения и опасности.

Очаквано, първите кадри, които получаваме, са на главните герои, изиграни от млади английски актьори.

Виждаме (отляво надясно) Даяна Бабницова в ролята на Джордж, Флора Джакоби Ричардсън като Ан, Кит Ракусен като Дик и Елиът Роуз като Джулиан.

Кастингът става още по-интересен, когато стигнем до ролите на възрастните. Джеймс Ланс, който изигра любимият ни Трент Крим в Ted Lasso, участва в сериала заедно с Анн Акинджирин (Moon Knight) и Даяна Куик (Father Brown). Най-голямата изненада със сигурност е Джак Глийсън, когото всички познаваме като Джофри Баратеон от Игра на тронове и който се беше отказал от актьорстването за дълго време, но ето че се завръща в нова литературна адаптация.

Официалните прессъобщения говорят за сериал, в който петте млади изследователи се натъкват на опасни приключения, изпълнени с екшън, забележителни мистерии, безпрецедентни опасности и шокиращи тайни в незабравима одисея, която изважда на преден план силата на приятелството между петимата млади герои. Звучи ни точно като типа прекрасно семейно приключение, каквито обичахме да гледаме като подрастващи и стискаме всички палци новото поколение кинофенове да могат да се насладят на едно добро ниво класически приключения.

The Famous Five е адаптация от книгите на Енид Блайтън. Николас Виндинг Рефн е създател и продуцент, като работи по сценария заедно с Матю Рийд, Прия Досандж и Матю Баух. Тим Къркби режисира и трите епизода.

Премиерна дата за момента не е обявена.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Аз не разбрах? „Виждаме (отляво надясно) Даяна Бабницова в ролята на Джордж, Флора Джакоби Ричардсън като Ан, Кит Ракусен като Дик и Елиът Роуз като Джулиан.“ Даяна Бабницова е Джордж, а Елиът Роуз Джулиан?

    1. И аз не разбрах, ама след това се сетих коя година сме. Всичко е точно 🙂