Магическата формула „вдъхновен от реални събития“ упражнява притегателна сила върху голяма част от публиката, която е жадна за скандали, клюки, страховити преживявания. Може и да сме пропуснали сензационния Twitter-екшън от 2017 година, в който неспокоен „дух от отвъдното“ използва технологиите на модерния свят, за да тормози жертвите си, но затова пък има шанс за наваксване с тази жизнено-важна информация чрез филмовата хорър-адаптация по премеждията на Buzzfeed-автора Адам Елис – Dear David.

Главната роля е поверена на Огъстъс Прю, който сериозно се вживява в словесната онлайн-битка с анонимен акаунт. Нещата се развиват до такава степен, че героят на историята започва да губи представа кое е реално и кое – въображаемо от заобикалащата го среда, границите се размиват и онлайн-комуникациите се трансформират… в доста осезаем ужас.

Ето какво гласи официалният синопсис на филма:

Малко след като художникът на комикси Адам (Огъстъс Прю) отговаря на заяжданията на различни „тролове“ в интернет, той започва да страда от сънна парализа и халюцинации – вижда как празният стол се люлее в ъгъла на стаята… След увеличаващи се злобни коментари в различни туитове онлайн, Адам започва да вярва, че е преследван от духа на едно мъртво дете на име Дейвид. Окуражен от шефа си да продължи поредицата „Dear David“, Адам започва потъва в мрежата и не успява да определи кои елементи от заобикалящата го действителност са реални и кои – плод на обремененото му въображение…

Режисьор на Dear David е Джон МакФейл (Anna and the Apocalypse), сценария е на Майк Ван Уес, а продуценти са Ричард Алън Рийд, Майкъл Филип, Джейсън Моринг, Нейсън Але-Карю и Шарлот Уолш. Във филма участват още Андреа Бенг, Рене Ескобар Дж., Камерън Никъл и Джъстин Лонг.

Премиерата на филма в кината и в други дигитални платформи, включително VoD, е предвидена за 13 октомври 2023 – може би като своеобразна подготовка за Хелоуин?!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *