Странното, необяснимото и невероятното винаги са били неща, които интересуват човечеството и го карат да иска да знае повече и повече. До ден днешен има дискусии за Йети и Неси, да не говорим пък за духове, полтъргайсти и медиуми – съществуват ли или не, какво знаем, как да разберем, кой какво вярва и кой какво може да докаже. Досега обаче не бяхме чували да се обсъждат говорещи гризачи, а се оказва, че е било само в наш ущърб, но за щастие сега ще променим животите си към по-добро.

Излезе трейлър на предстоящия филм Nandor Fandor and the Talking Mongoose, в който чудесният Саймън Пег играе детектив на паранормалното. Един ден той се захваща със случай на остров Ман, където семейство твърди, че говорещата мангуста Джеф живее в хамбара им. Фандор е скептик, чиито съмнения само повече се увеличават, когато се запознава с ексцентричното семейство, които му повтарят, че това, че не вижда нещо, не означава, че него го няма. Същевременно обаче вярната му асистенска Ан (Мини Драйвър) все повече се убеждава, че Джеф е истински.

Вижте трейлъра сега:

Чаровните особняци винаги са ни били слабост, а пък когато тяхната история е разказана с типичното английско сухо чувство за хумор, това е моментална рецепта за успех сред част от аудиторията. По всичко личи, че това е филм, направен именно за хората, които се кефят на един леко нишов тип комедия и фантастика – Саймън Пег може на този етап да е практически легенда, но той винаги ще си остане емблематичен именно заради жанровите комедийни бижута на Едгар Райт. Кастването на Нийл Гейман като гласа на Джеф също ни показва, че това е филм, който иска да съблазни една точно определена част от публиката – тази, която обича хумор, чар и ексцентрици във фантастиката си.

Nandor Fandor and the Talking Mongoose вероятно няма да бъде нито любимият ни филм, нито дори вероятно от по-добрите, които ще гледаме в тази година, това е ясно. Надяваме се обаче да бъде от най-чаровните, един от тези, които ще ни накарат да се усмихнем най-много.

Nandor Fandor and the Talking Mongoose е написан и режисиран от Адам Сигал (Chariot). В главните роли са Саймън Пег, Мини Драйвър, Кристофър Лойд, Рут Конъл, Едмунд Кингсли, Тим Дауни и Пол Кей.

Премиерата е насрочена за 1 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *