Съществуват множество филми за пътуване във времето и за различните непредвидени обстоятелства, които могат да последват от промените в миналото. От Завръщане в бъдещето, през Mr Nobody и Sliding Doors, до The Butterfly Effect и манията по паралелните вселени от последните няколко години – съвременната жанрова публика е много добре запозната с това какво се случва с героите, на които е дадена възможността да вземат различни решения свързани с времевата линия. Продължаваме обаче да се интересуваме от тези истории, именно защото колкото по-позната ни става рамката, толкова по-свободни сме да изследваме различни истории и теми вътре в нея.

Днес ще ви представим трейлъра на Aporia – нов филм, който отново се заиграва със същите въпроси за променянето на миналото и какви са последствията от това, но който сякаш иска да ни покаже, че това не е главната му задача, а именно да изследва в дълбочина скръбта на една жена, загубила съпруга си.

Aporia разказва за наскоро овдовялата Софи. Съпругът на Софи Мал е загинал в инцидент с пиян шофьор и тя трябва да се пребори с осакатяваща скръб, работа на пълен работен ден, както и трудностите на отглеждането на дъщеря-тийнейджърка, която е разбита от загубата на баща си. Когато най-добрият приятел на съпруга й, който е бивш физик, разкрива, че работи по машина на времето, която може да й върне стария живот, Софи ще бъде изправена пред невъзможен избор и непредвидени последствия, които поставят въпроса „Ако можеш да промениш миналото, би ли го направил?“.

Вижте трейлъра сега:

В главна роля ще видим Джуди Гриър, което винаги е приятно. Тя е от онези актриси, които сме гледали на стотици места и винаги е била стабилна, но сякаш никога не е имала възможността да блесне особено. Извън нейното участие обаче, това е филм направен „като по поръчка“ за нас – жанрова рамка, която е там основно, за да разкаже човешка история – това са именно типа филми, каквито харесваме най-много. Любопитни сме как жанровата конструкция ще бъде използвана и дори може би разчупена (чисто като фенове), но определено се интересуваме повече от емоционалната история на героите, разказана чрез тази рамка.

Aporia е режисиран и написан от Джаред Моше (The Ballad of Lefty Brown). В главните роли са Джуди Гриър, Еди Гатеги, Пайман Маади и Фейт Хърман.

Филмът е дебютирал първоначално на Fantasia Film Fest, но широкото му разпространение ще започне на 11 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *